Coronavirus - România: 196004 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Kim Jong Un amenință cu moartea un fost președinte sud-coreean! Reacția venită de la Seul

Wednesday, 28 June 2017, 19:37 Sursă: REALITATEA.NET

Coreea de Nord a ameninţat miercuri că va 'aplica pedeapsa cu moartea' preşedintei sud-coreene destituite Park Geun-hye, acuzând-o că a pus la cale un complot pentru a-l asasina pe liderul de la Phenian, arată Agerpres.

Într-un comunicat difuzat de KCNA, Ministerul Securităţii şi Parchetul din Coreea de Nord au acuzat-o pe Park Geun-hye, în prezent încarcerată şi judecată pentru corupţie în Coreea de Sud, că a dat undă verde unui plan al serviciilor secrete sud-coreene pentru lichidarea lui Kim Jong-un.

'Anunţăm, aici şi în străinătate, că vom aplica pedeapsa cu moartea trădătoarei Park Geun-Hye', se arată în comunicatul difuzat de Phenian, care ameninţă de asemenea că îl va ucide pe fostul director al serviciilor de informaţii sud-coreene, Lee Byung-ho. 'Începând din acest moment, ei vor putea avea parte de o moarte groaznică precum nişte câini, în orice moment, în orice loc şi în orice mod', avertizează comunicatul, citat de AFP.

Phenianul mai cere Coreii de Sud să-i predea pe Park Geun-hye şi pe Lee Byung-ho, acuzându-i de 'terorismul mişelesc de stat împotriva funcţiei supreme' a Coreii de Nord.

În luna mai, Ministerul Securităţii nord-coreean a afirmat că a descoperit un complot plănuit, potrivit Phenianului, de serviciile secrete americane şi sud-coreene, pentru asasinarea lui Kim Kong-Un cu o armă biochimică.

Dna Park a fost destituită în decembrie de către Adunarea Naţională sud-coreeană, şi în martie i s-a ridicat imunitatea. În prezent, fosta preşedintă sud-coreeană este judecată pentru 18 capete de acuzare, inclusiv corupţie, constrângere şi abuz de putere. Ea riscă închisoarea pe viaţă.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL