Coronavirus - România: 492211 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

JOE COCKER A MURIT. Care au fost cele mai cunoscute piese ale legendarului cântăreț britanic

Monday, 22 December 2014, 20:57 Sursă: REALITATEA.NET

JOE COCKER A MURIT. Multe dintre cele peste 20 de albume ale cântărețului britanic au primit numeroase premii și distincții, transformându-l pe artist într-o adevărată legendă a muzicii. Laureat a numeroase premii Grammy, decorat de regina Elisabeta a doua a Marii Britanii, locul 97 în topul Rolling Stones al celor mai buni cântăreţi ai tuturor timpurilor, Joe Cocker şi-a câştigat un loc binemeritat în istoria muzicii, potrivit Realitatea TV.

Primul său mare hit a fost melodia "With a Little Help from My Friends" (1969), o preluare a unei piese de pe un album al Beatles-ilor, care a ajuns pe locul 1 în topul britanic. De asemenea, duetul său cu Jennifer Warnes, intitulat 'Up Where We Belong', tema principala a filmului 'Officer and a Gentleman' (Ofițer și gentleman, 1982), a condus, de asemenea, și i-a adus un premiu Grammy, informează Agerpres.

A fost distins cu Ordinul Imperiului Britanic (OBE) în 2007, potrivit BBC.

 

 

JOE COCKER A MURIT. Artistul a concertat de patru ori în România. Ultimul dată când și-a încântat fanii români a fost pe 4 august, anul trecut, la Sala Palatului, unde timp de o oră și patruzeci de minute a cântat aproape fără întrerupere pentru cei peste 4.000 de spectatori, potrivit Agerpres.

Show-ul a început în aplauzele entuziaste ale publicului cu piesa "I Come in Peace", urmată de două coveruri — "Feelin' Alright" și "The Letter". Show-ul a continuat cu "When the Night Comes", "You Love Me Back", "I'll Be Your Doctor", "Up Where We Belong", "Come Together" sau "Eye on the Prize".

Începând cu cea de-a zecea piesă din concert, "You Don't Need a Million Dollars", artistul a trecut la interpretarea în stil acustic.

Unul dintre cele mai aplaudate momente ale serii a fost cel în care Joe Cocker a interpretat cunoscuta melodie "You Can Leave Your Hat On".

Din show-ul acustic nu au lipsit melodiile "You Are So Beautiful", "Fire It Up" și "N'oubliez Jamais", aplaudate îndelung de public. La fel de bine au fost primite și ultimele piese ale show-ului oferit de Joe Cocker la Sala Palatului — "Unchain My Heart" (cover Ray Charles), ascultată în picioare de toți spectatorii, și "With a Little Help from My Friends" (cover The Beatles).

După câteva minute de aplauze intense și ovații, artistul a revenit pe scenă pentru bis-uri. Au urmat "Summer in the City" și "Cry Me a River" după care artistul a mulțumit bucureștenilor și a promis că va reveni.

Concertul de la București a făcut parte din "Fire It Up Summer Tour", cel care a promovat albumul artistului intitulat "Fire It Up".


Cine a fost Joe Cocker

Artistul s-a nascut pe data de 20 Mai 1944 la Sheffield, Yorkshire in Anglia. Si-a inceput cariera muzicala sub numele Vance Arnold, potrivit bestmusic.ro. Ziua lucra ca vatman de tramvai, iar seara canta rock si soul in puburile londoneze ca solist vocal al grupului `The Grease Band`.

In anul 1968 a inregistrat o versiune a hitului The Beatles, `With A Little Help From My Friends`. In luna noiembrie a aceluiasi an, cantecul a ajuns pe locul 1 in topul britanic.

In anul 1969, a scos pe piata albumul `With A Little Help From My Friends`, care a fost considerat de critica muzicala drept un disc de cinci stele. Joe a cantat pe album cateva compozitii proprii ca `Marjorine`, `Sandpaper Cadillac` sau `Something's Coming On`, doua dintre compozitiile lui Bob Dylan `Just Like A Woman` si `I Shall Be Released` si un cover dupa `With A Little Help From My Friends`. Printre muzicienii de studio care l-au acompaniat s-au aflat Jimmy Page si Steve Winwood.

JOE COCKER A MURIT. Cariera sa muzicala a luat insa amploare abia dupa aparitia pe scena `Festivalului de la Woodstock` din August 1969. Al doilea sau hit in Marea Britanie a fost un cover dupa compozitia lui Leon Russell `Delta Lady` iar albumul `Joe Cocker!` a atins statutul de disc de aur in Statele Unite. Albumul a continut si preluari ale unor cantece apartinand The Beatles,  The Lovin' Spoonfull, Bob Dylan, Leonard Cohen si Leon Russell.

In anul 1970, Joe Cocker a inregistrat o versiune proprie a hitului `The Letter` lansat de grupul `The Box Tops`, iar discul a devenit primul sau number 1 in topurile americane.
In anul 1970, Joe a inregistrat albumul `Mad Dogs & Englishmen` cu selectii din turneul in care a sustinut mai mult de 40 de concerte in Statele Unite. Albumul i-a adus cel de-al treilea disc de aur.

A mai intrat in topul american in anul 1975 cu piesa `You Are So Beautiful`, apoi in anul 1982 cu un duet cu Jennifer Warnes intitulat `Up Where We Belong`, tema principala a filmului `Officer and a Gentleman`.

Joe Cocker a revenit, în forta, la inceputul anilor '90, cariera sa fiind relansata cu hituri precum `You Can Leave Your Hat On`, `Unchain My Heart`, `N'Oubliez Jamais`, `Summer In The City` sau `Could You Be Loved`. Versiunea originala a cantecului `Unchain My Heart` a fost lansata de Ray Charles in anul 1961. Cantecul a fost inregistrat de nu mai putin de 40 de artisti, iar versiunea lui Joe Cocker a aparut prima data pe albumul `Unchain My Heart` in anul 1987.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL