Coronavirus - România: 4057 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Joe Biden câștigă alegerile primare democrate din statul Washington, SUA

Tuesday, 17 March 2020, 09:29 Sursă: Realitatea.net

Luni după-amiază, Biden obţinuse aproape 38% din voturi, comparativ cu cele 36% ale contracandidatului său Bernie Sanders, ceea ce înseamnă o diferenţă de 23.000 de voturi. Avansul lui Joe Biden a sporit semnificativ în ultimele şapte zile.

Joe Biden a câştigat astfel competiţia electorală internă a Partidului Democrat în cinci dintre cele şase state care au organizat alegeri primare pe 10 martie: Washington, Idaho, Michigan, Mississippi şi Missouri. Bernie Sanders şi-a adjudecat victoria în Dakota de Nord.

Statul Washington are 89 de delegaţi la Convenţia Naţională Democrată.

În urmă cu o lună, Sanders era candidatul favorit al Partidului Democrat, dar situaţia s-a schimbat după victoria clară a lui Biden în primarele din Carolina de Sud, desfăşurate pe 29 februarie.

Ascensiunea lui Joe Biden a continuat prin victoriile din Super Marţea electorală, 3 martie, inclusiv în state unde Sanders câştigase în 2016, precum Michigan şi Minnesota.

Victoria lui Biden în statul Washington survine în pofida nucleului solid de voluntari care îl susţin pe Sanders, mulţi dintre ei loiali încă de acum patru ani, atunci când senatorul de Vermont a pierdut nominalizarea Partidului Democrat în favoarea fostului secretar de stat Hillary Clinton. Acesta, la rândul său, a fost înfrânt de republicanul Donald Trump în alegerile prezidenţiale din SUA din noiembrie 2016. 


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2020-03-18 05:50:56
Stroe vasilica

TOVARASULE DIN PMP (ma intriga faptul ca un gunoi ca matali ai patruns prin vreo gaura a strecuratoarei,in partidul onorabil,faurit de fostul presedinte BASESCU),CEI DIN DIspora la alb sau la negru!SAU CHIAR CERSIND,au castigat bani cu care AU TRAIT IMPREUNA CU FAMILIA LOR,DIN MUNCA,transpiratia,inspiratia,lor...NU DIN NADUSEALA POPORULUI SAU FURAND DE LA BUGET SAU DORMIND IN PARLAMENT SI BLUBLUCIND GULGUTE DIN AN IN PASTE...TOT SOIUl de cristiane anghel si BACALBASI SI ILIESTI DORM(somnul de veci,adesea...) in parlament sau functii bine platite...TREbuie sa si munceascaa cineva...simulacrul nu aduce bani tuturor.

2020-03-18 06:06:05
Gututenstain

VASILICA DUTE LA PASCUT.

2020-03-18 09:10:23
Daniel

Tov.de pmp,nu comenta dupa ureche,informeazate inainte. Cei care lucreaza stagional au cotract de munca stagiona,asig.sanitara plus lichidare. Inainte lor virusul a ajuns in tara cu ajutorul samsarilor de masini care fac si cate tri curse pe saptamana fara minima igiena personala,cocalarii care stau o luna fura ori sparg bancomate si vin sa'si dea aere de superioritate. Cine stie ce este munca si munceste nu se arunca cu capul inainte pt.ca e constient ca isi face rau singur. Uitativa in curtea voastra si vedeti ca , de cate ori apar situatii de urgenta ninsori,inundatii, infectii nu sunteti niciodata pregatiti,faceti numai carpeala .

Alte articole din: ACTUAL