Coronavirus - România: 697898 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Jocurile cu Loteria au fost făcute. Guvernul vrea înfiinţarea Ministerului Jocurilor de Noroc

Tuesday, 22 September 2015, 20:00 Sursă: REALITATEA TV

Potrivit unui document obţinut în exclusivitate de Realitatea TV, Guvernul pregăteşte pe şest preluarea Loteriei Române de către Oficiul Naţional pentru Jocuri de noroc.

În acest sens, s-a redactat deja o ordonanţă de urgenţă care spune că toate drepturile şi obligaţiile vor reveni, odată cu adoptarea actului, Consiliului de administraţie al Oficiului. Ce se va întâmpla cu banii? Vor fi păstraţi ca surse proprii de finanţare sau vor fi viraţi Ministerului Tineretului şi Sportului. Sau la Ministerul Lucrărilor Publice. Sau, dacă banii sunt necesari în altă parte, atunci merg...în altă parte! Cine decide? Nu se ştie! S-ar putea să aibă un cuvânt de spus membrii Adunării Generale a Acţionarilor. Ei vor fi numiţi de Guvern la propunerea Preşedintelui Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc.

Mai mult, instituţia care va prelua Loteria va primi de la stat clădiri, terenuri şi dotările din domeniul public de interes naţional sau local în 60 de zile de la înregistrarea unei cereri a Oficiului.

Prin această ordonanţă Guvernul vrea să înfiinţeze Ministerul Jocurilor de Noroc.

În ordonaţa de urgenţă scrie negru pe alb că oficiul va avea un buget propriu, separt în bugetul de stat. Mai mult decât atât, dacă acest act va fi aprobat, oficiul pentru jocurile de noroc va fi condus de un preşedinte cu rang de ministru, care cel mai probabil va putea veni Palatul Victoria ori de cate ori va fi necesar.

Alături de el şi de vicepreşedinte care va fi chiar directorul general al Loteriei Române, din comitetul de conducere vor face parte alţi 7 membri. Toţi numiţi prin decizia premierului. Fiecare membru are dreptul la două mandate de cinci ani.

Loteria Română reprezintă o miză uriaşă, în condiţiile în care profiturile pot fi de sute de milioane de euro. Numai că în ultimii ani a fost menţinută din raţiuni obscure pe un profit anual mediu de 20 de milioane de euro. În ceea ce priveşte premiile acordate, doar în primele 6 luni ale acestui an, ele au depăşit 71 de milioane de euro.

Întrebaţi de Realitatea TV, reprezentanţii Oficiului pentru Jocuri de Noroc nu recunosc existenţa acestui proiect, iar reprezentanţii ministerului finanţelor nu au fost de găsit.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL