Coronavirus - România: 19517 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Jocuri de Putere: Patru foşti miniştri ai Justiţiei îl demolează pe Tudorel Toader

Monday, 14 January 2019, 22:47 Sursă: REALITATEA.NET

Fostul ministru al Justiţiei Raluca Prună, cea pe care Tudorel Toader a dat vina pentru elaborarea proiectului de lege orivind recursul în compensaţie, a afirmat că nu se miră de demersul lui Toader.  

"Nu mă surprinde, e un exemplu tipic de demnitar care nu-şi asumă nicio responsabilitate, se disociază de orice i-ar implica răspunderea. Să presupunem că noi am fost nişte tâmpţi şi am elaborat un proiect prost. De ce guvernul Grindeanu l-a preluat şi l-a trimis în Parlament? Proiectul a trecut de Senat fără nicio modificare, iar când a ajuns la Camera Deputaţilor, în Comisia Juridică a început debandada, s-au deturnat şi distorsionat toate condiţiile iniţiale. (...). Au modificat acest proiect de lege până la nerecunoaşterea lui," a afirmat Prună, în direct la "Jocuri de Putere". 

Concluzia fostului demnitar este că Tudorel Toader orchestrează "o manipulare grosolană, în care dă vina pe alţii, după ce coaliţia de guvernare a masacrat proiectul de lege: "Mă întreb, retoric, ce a făcut Toader din februarie 2017, de când a preluat mandatul, pentru rezolvarea unei probleme pe care nu el a creat-o, dar el o gestionează?" 

Ar trebui abrogată de urgenţă această lege şi revenirea la legislaţia anterioară sau adoptarea unor modificări  

Un alt fost ministru al Justiției, liberalul Valeriu Stoica, a fost la fel de tranşant atât în legătură cu legea în sine, cât şi cu modul în care Tudorel Toader încearcă să scape de orice responsabilitate.

"Ceea ce se întâmplă acum este o dovadă că atunci când soluţiile unei probleme sunt interpretate greşit, rezultatele sunt proaste. Într-o abordare serioasă, o astfel de iniţiativă trebuia să pornească de la un studiu serios, iar când se aplică asemenea măsuri trebuie să existe o nuanţare, în primul rând în funcţie de natura agresiunii. E greu de înţeles cum s-a aplicat recursul în compensaţie pentru crime si violuri, e clar că am avut de-a face cu un demers pompieristic, făcut în baza unor impulsuri de moment.  Acum se văd consecinţele şi poate măcar acum e cazul ca cei care au elaborat aceste legi să aibă mai multă seriozitate", a afirmat Valeriu Stoica la "Jocuri de Putere". 

"Realitatea subliniază cât de gravă este o astfel de măsură", a afirmat un alt ministru al Justiției, Cristian Diaconescu.

"Tot ce au recomandat CEDO, Greco, Parlamentul European este sfidat de autorităţile de la Bucuresti. Societatea cere celor aflaţi la putere să înlăture acest act normativ (...) cel care a susţinut în Parlament adoptarea acestei măsuri a fost guvernul PSD ALDE de după 2017. Tot ce s-a întâmplat în această perioadă arată acest tip de atitudine, "nu vinovaţia te trimite în penitenciar, ci o atitudine greşită", a declarat Diaconescu. 

Şi Cătălin Predoiu a opinat că în acest moment, indiferent de discuţia legată de responsabilitate, ar trebui luate măsuri rapide de a stopa efectele legii. "Ministrul Tudorel Toader ar trebui să ceară de urgenţă o evaluare a situaţiei create şi un studiu de impact şi până la reluarea sesiunii parlamentare să vină cu un raport. Apoi, în Comisia Juridică, ar putea fi elaborat un proiect de urgenţă de modificare a legii, în paralel cu consultarea proiectului original."  


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL