Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Jocuri de putere, cu Oreste Teodorescu:  Vară fierbinte: scenarii complicate aproape de granițele României

Thursday, 30 July 2020, 16:34 Sursă: Realitatea.net

Ca într-un veritabil joc de șah, după mutarea Kremlinului care a declarat că stăpânește în integralitate Marea Neagră, Mark T. Esper, secretarul american al Apărării, a anunțat, miercuri, într-o conferință de presă, că SUA vor retrage 11.900 de militari din Germania, iar dintre aceștia 5.600 vor fi relocați în Romania și Bulgaria.

România, Bulgaria, Polonia și Țările Baltice sunt pregătite în strategia NATO să spargă monopolul energetic rusesc în Uniunea Europeană, însă nicio țară din sud-estul continentului nu poate face ceva de una singură presiunilor energetice rusești. Bulgaria şi Serbia ce sunt dependente 100% de gazul rusesc și au interesele subordonate Federaţiei Ruse. Ungaria de asemenea este dependentă în proporție de 75% gazului rusesc şi duce o politică de apropiere faţă de Kremlin. Turcia, cu o dependenţă de 76%, se depărtează de NATO și UE şi încheie importante contracte energetice cu Rusia.

Iată, așadar, cât de complicat este tabloul internațional la granițele României! Cum vom gestiona situația aflăm de la Cristian Diaconescu, Gen. Alexandru Grumaz, Dan Dungaciu și Costin Georgescu.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL