Coronavirus - România: 66631 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Jocuri de putere, cu Oreste Teodorescu: NATO a intrat în fibrilații 

Thursday, 02 July 2020, 15:52 Sursă: Realitatea.net

Președintele francez a declarat, cu ceva timp în urmă, că Organizația nord atlantică a intrat în moarte cerebrală, după ce în Mediterana au avut loc câteva incidente periculoase între navele militare franceze și cele turcești, în largul coastelor libiene.

O altă falie majoră în interiorul NATO cu potențial de conflict geostrategic este legată de contextul pandemic, în care SUA au decis unilateral achiziţionarea întregului stoc existent de Remdesivir, medicamentul care accelerează refacerea bolnavilor cu Covid-19.

Pentru România, situația devine și mai complexă: depindem de prezența Turciei ca garant de securitate la Marea Neagră, suntem ținta predilectă a războiului hibrid declanșat de Moscova, avem un parteneriat strategic cu SUA, dar totodată depindem economic de Germania și Franța care se distanțează din ce în ce mai mult de NATO și de administrația Trump.

Cam acesta este cadrul analizelor din aceasta seară, prezentate de Cristian Diaconescu, Dan Dungaciu, Gen. Alexandru Grumaz și de deputatul liberal Matei Dobrovie.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL