Coronavirus - România: 492211 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Jocuri de putere, cu Oreste Teodorescu: Managementul medical numit politic, mai periculos decât coronavirusul

Monday, 16 November 2020, 17:48 Sursă: realitatea.net

Am traversat cu inimile sfâșiate tragedia din 2010 de la Maternitatea Giulești, transformată în scena celui mai mare coșmar al oricărui părinte. 
Cinci ani mai târziu, ne confruntăm cu nenorocirea de la Colectiv, în urma căreia au decedat 64 de persoane. 186 de persoane au fost rănite, dintre  care 146 au fost spitalizate, majoritatea în afara României din cauza incapacității sistemului nostru medical de a trata marii arși! 

S-a strigat în stradă "Corupția ucide!", iar cabinetul Victor Ponta a fost nevoit să demisioneze în urma uriașei presiuni publice! Dar am uitat! A venit pandemia de coronavirus și iar ne-a găsit cu rezervele strategice ale guvernului goale. 

În loc să se reunească într-o celulă de criză, parlamentarii noștri au găsit de cuviință să capitalizeze politic subiectul. Ei bine, din această perspectivă nu ar trebui să ne mire cumplitul incendiu de la spitalul din Piatra Neamț, soldat cu 11 decese, ci ar trebui să ne punem întrebarea: unde mai urmează? 

Managementul medical numit politic, lipsa de echipamente primare și proceduri clare, fraudarea fondurilor sunt mult mai periculoase decât blestematul virus chinezesc. Suntem aici pentru că am uitat ca societate că ne-am promis după Giulești și Colectiv că nu vom mai permite niciodată să pierdem vieți omenești din neglijență și corupție! Dar ne-am mințit și acum constatăm sec că a venit momentul confruntării cu adevarul! Și asta doare! Vă aștept alături de Raul Pătrașcu, directorul Spitalului Județean Timișoara, Oana Stănciulescu, Sorin Manea.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL