Coronavirus - România: 695153 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Jocuri de Putere, cu Oreste Teodorescu: Despre Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă

Thursday, 26 November 2020, 16:31 Sursă: Realitatea.net

Autor: Zbirnea Andrei

Documentul strategic realizat de către specialiștii Ministerului Fondurilor Europene grupează aceste 12 domenii pe trei piloni principali: Tranziţia Verde şi combaterea schimbărilor climatice, Serviciile Publice, dezvoltarea urbană şi valorificarea patrimoniului şi, Competitivitate economică şi rezilienţă.

În partea a doua a emisiunii, alături de Ștefan Ciochinaru, Alexandru Grumaz și Mihai Rusu vom aborda câteva teme internaționale care privesc in mod special țara noastră. Creșterea capacităților navale militare ale Turciei, prin dotarea cu sisteme inteligente ale noilor submarine îngrijorează atât Grecia și Cipru, aflate în conflict cu Turcia în ceea ce privește zăcămintele de hidrocarburi din Mediterana de Est, dar și Federația Rusa, care vede în întărirea capacităților militarea ale Ankarei o amenințare pentru interesele sale în Caucaz, Libia și Siria și un competitor periculos in bazinul Marii Negre.

Rămânem in zona conflictelor discutând despre incidentul dintre nava rusească "Amiral Vinogradov" și distrugătorul american USS John S. McCain care a avut loc in apele teritoriale rusești din golful Petru cel Mare. Și vom inchide seara cu situația din SUA. Ieri, presedintele chinez Xi Jimping a făcut o mutare interesantă felicitându-l pe Joe Biden pentru câștigarea fotoliului de la Casa Albă, deși încă rezultatul la alegerile prezidențiale nu a fost validat oficial.

 


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL