Coronavirus - România: 479634 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Jocuri de putere, cu Oreste Teodorescu: Ce va schimba Biden în politica externă?

Thursday, 12 November 2020, 17:13 Sursă: realitatea.net

O lege din 1799, gândită de părinții fondatori special pentru a garanta maxima reprezentativitate americană în politica externă, numită Logan Act, îi dă acum bătăi de cap lui Joe Biden după ce, în 2016, a fost folosită împotriva lui Trump. 

Preşedintele încă în exercițiu, Donald Trump, a deschis un nou front de atac, criticând, luni, compania farmaceutică americană Pfizer şi Agenţia pentru Medicamente şi Alimente a SUA, sugerând că acestea ar fi făcut un joc politic în favoarea democraților, prin neanunţarea înainte de alegerile prezidenţiale a testării cu succes a vaccinului împotriva COVID-19 pe care Pfizer l-a dezvoltat în colaborare cu compania germană BioNTech. 

Una dintre întrebările majore care ne preocupă pe toți este ce va schimba Biden în politica externă dacă va fi învestit la casa Albă, și aici prestigioasa publicație Die Welt face o amplă analiză din care voi reda câteva direcții clare. 

Încercăm să găsim un răspuns în această seară. În sfârșit, Rusia, Armenia şi Azerbaidjan au încheiat un acord pentru  Nagorno-Karabah. Analăștii militari consideră că există un singur mare câștigător: Putin! 

Și în sfârșit, vom pune în pagină ultima bătălie electorală din Republica Moldova unde, pe 15 noiembrie, Maia Sandu și Igor Dodon își dispută președinția. Victoria pe care a repurtat-o pro europeana Maia Sandu în primul tur al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova a fost o surpriză şi pentru staff-ul electoral al pro rusului Igor Dodon. Ce se mai poate întâmpla în turul doi? 

Vă aștept alături de Dan Dungaciu, Ștefan Ciochinaru, Alexandru Grumaz și Mihai Rusu.

 


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL