Coronavirus - România: 457848 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Jocuri de putere, cu Oreste Teodorescu: Ce se află în spatele protestelor violente împotriva noilor măsuri antipandemice de la Torino și Milano

Wednesday, 28 October 2020, 18:47 Sursă: realitatea.net

Premierul Ludovic Orban a avut o întâlnire bilaterala cu primul ministru francez Jean Castex, dar in media românească nu exista nici măcar o prezentare amănunțită a acestei vizite oficiale! Rămânem puțin in Franța comentând și faptul ca restricțiile anti Covid au trezit ample nemulțumiri si proteste in strada. Apropos de protestele care cuprind treptat întreaga Europa, un tribunal regional german a dat undă verde pentru demonstraţii în masă plănuite la Berlin împotriva restricţiilor privind coronavirusul, luând o decizie care anulează interdicţia din capitală în legătură astfel de proteste.

Poliţia s-a pregătit pentru violenţe în contextul în care activişti care se opun măsurilor legate de virus au făcut apel la următorii lor de pe reţelele de socializare din Europa să se înarmeze şi să se adune in marile  orase. 

Dar poate cele mai violente proteste împotriva noilor măsuri antipandemice au loc la Torino și Milano, unde multimea infierbântata a aruncat cu sticle incendiare și petarde, au jefuit magazine și au atacat trupele de ordine! 

Despre toate acestea și încă ceva vom discuta diseară cu jurnalistul francez de origine romană Nicolas Don, cu corespondentul nostru de la Munchen, Mihai Rusu, și consultantul politic Valeriu Turcan.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL