Coronavirus - România: 209648 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Jocuri de Putere, cu Oreste Teodorescu: Acordurile SUA, România și Polonia - obiectivul de a scoate Rusia expansionistă din ecuația energetică a zonei

Thursday, 15 October 2020, 18:39 Sursă: Realitatea PLUS

 

Continuăm cu un alt capitol care generează mari îngrijorări și semne de intrebare. Se vor răci relațiile dintre Erdogan și Puțin, care deja se înfrunta pe mai multe fronturi, în Libia, Siria și mai nou Nagorno-Karabakh? Ne menținem atenția asupra Republicii Moldova unde se ascut divergentele ruso-americane. Ministrul  Afacerilor Externe al Federației Ruse Serghei Lavrov, într-un interviu pentru Sputnik. a afirmat ca SUA încearca să provoace în R. Moldova „un abces” al spațiului post -sovetic. Ne mutam peste ocean și analizam derularea campaniei prezidentiale. Steen Jakobsen, CEO și economist șef la Saxo Bank, analizează  trei probabilități ale scrutinului prezidențial din 3 noiembrie din SUA: alegeri contestate, victorie Biden sau triumful lui Trump. Presedintele Xi Jimping provoacă rumoare internațională. În timpul vizitei la o bază militară din provincia Guandgdong din sudul Chinei, acesta le-a dat ordine soldaților chinezi să își „concentreze mintea și energia în pregătirea pentru război”.

Vom inchide seara cu premiul „Otto cel Mare” pentru "onorarea marilor merite in procesul european de unificare", pe care l-a primit presedintele României Klaus Iohannis. Va aștept alături de Dan Dungaciu, Alexandru Grumaz, Stefan Ciochinaru și Mihai Rusu.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL