Coronavirus - România: 112781 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Jocul video care are un impact extraordinar asupra creierului. Ce au descoperit specialiștii

Wednesday, 17 July 2019, 18:40 Sursă: REALITATEA.NET

Potrivit unui nou studiu, oamenii care s-au jucat Pokémon în copilărie au la nivelul creierului o așa-numită „regiune Pokémon". Aceasta reacționează mai mult la imagini cu personajele animate decât o fac atunci când văd orice altă imagine.

Ca să pună la cale studiul, cercetătorii au luat 11 adulți care au jucat Pokémon încă de când aveau cinci-opt ani, dar și 11 adulți care erau novici în ceea ce privește jocul.

Primul test a fost să numească creaturile, pentru a vedea cu adevărat cine era exăert Pokémoni și cine nu.

Cercetătorii au recurs și la alte teste. Au scanat creierele participanților în timp ce le arătau imagini cu toți cei 150 de pokémoni originali, alături de imagini cu mașini, animale, fețe sau alte tipuri de animații.

În cazul iubitorilor de Pokemon, o anumită regiune a creierului, și anume şanţul occipitotemporal, a reacționat mult mai mult la imaginile cu pokémoni decât la celelalte reprezentări. Pe de altă parte, ceilalți 11 novici nu au arătat nicio preferință pentru creaturile din Pokémon.

Acest studiu nu a fost realizat doar de dragul jocului, ci pentru a vedea dacă rezultate susțin o teorie numită eccentricity bias. Aceasta sugerează că regiunea care va reacționa atunci când privim o imagine este determinată de dimensiunea imaginii la care ne uităm sau dacă folosim vederea centrală sau cea periferică pentru a o privi.

Sursa


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL