Coronavirus - România: 449349 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

JO RIO 2016, la final. Steagul olimpic, înmânat guvernatorului orașului Tokyo

Monday, 22 August 2016, 07:45 Sursă: REALITATEA.NET

În debutul ceremoniei, după o incursiune în muzica și dansul tradițional brazilian, și după intonarea imnului Braziliei de către 27 de copii, au pătruns în arenă purtătorii drapelelor delegațiilor participante și apoi, spre deosebire de ordinea alfabetică obișnuită, sportivii participanți au intrat pe Maracana amestecat, simbol al diversității. 

A fost inaugurat cu acest prilej canalul de televiziune al Comitetului Internațional Olimpic (CIO). 

Un moment tradițional care a urmat spectacolului a fost premierea probei masculine de maraton, de către președintele CIO, Thomas Bach, și de președintele Federației Internaționale de Atletism (IAAF), Sebastian Coe. 

A urmat intonarea imnului Greciei, leagănul Jocurilor Olimpice, iar apoi după acordurile imnului olimpic, primarul orașului Rio de Janeiro, Leandro Paes, steagul olimpic a fost înmânat, de către Thomas Bach, guvernatorului orașului Tokyo, Yuriko Koike. Tokyo va găzdui ediția viitoare a Jocurilor Olimpice, în 2020, astfel că s-a intonat și imnul Japoniei cu acest prilej, iar apoi a avut loc o prezentare ''high tech'' a ediției de peste patru ani, semnată de Comitetul Tokyo 2020, prim-ministrul nipon Shinzo Abe apărând pe Maracana ''direct'' dintr-un joc video. 

Carlos Nuzman, președintele Comitetului de organizare Rio-2016, a spus în discursul său că este mândru de Jocurile Olimpice organizate la Rio, care au făcut din metropola braziliană un loc mai bun. ''Jocurile au arătat că fiii Braziliei nu fug de luptă'', a subliniat Nuzman, care a amintit astfel provocările cu care s-au confruntat organizatorii. Le-a mulțumit voluntarilor și sportivilor — ''eroii olimpici'', care au scris o nouă pagină în istoria sportului. ''Rio a scris istorie pentru totdeauna'', a arătat Nuzman, urând succes organizatorilor ediției viitoare, Tokyo 2020, potrivit agerpres.ro.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL