Jean-Paul Gaultier se retrage din modă. Ultima prezentare a designerului francez

Saturday, 18 January 2020, 23:34 Sursă: Agerpres, Facebook

 

Gaultier a dat însă  asigurări că se va implica într-un "nou proiect" alături de casa sa de modă, într-un mesaj postat pe Facebook, în stilul său neconvențional.

Pe 22 ianuarie 2020, voi sărbători 50 de ani de carieră în modă cu o defilare Haute Couture, la Theatre du Chatelet. Aceasta va fi şi ultima mea prezentare de modă", a spus designerul.

„Însă puteţi fi siguri, casa Gaultier Paris continuă, cu un nou proiect al cărui iniţiator sunt şi care vă va fi dezvăluit în curând", a adăugat el.

Anunţul designerului francez, în vârstă de 67 de ani, are loc în cadrul Săptămânii Modei de la Paris, care se desfăşoară în perioada 14-23 ianuarie.

Creatorul de modă, care a fost asistentul personal al lui Pierre Cardin la vârsta de 18 ani, a devenit o figură emblematică în lumea modei haute-couture după ce "zdruncinat" codurile vestimentare în anii `80. El este autorul unor creaţii iconice, precum bustiera cu cupe conice purtată de Madonna, scrie AFP, preluat de Agerpres.

Imagine

Încă de la primele sale colecţii, Gaultier şi-a demonstrat talentul, amestecând genuri, epoci, şi contestând stereotipurile de gen şi ideile convenţionale de frumuseţe, publicând la un moment dat un anunţ pentru modele "atipice".

Imagine

A creat articole vestimentare şi pentru Beyonce, Kylie Minogue, Lady Gaga şi Rihanna, precum şi pentru multe personalităţi de la Hollywood, a impresionat în lumea modei neţinând cont de rolurile de gen tradiţionale.

Imagine

"Nu mă gândesc la modă ca la o artă. Moda ar trebui să fie superficială. Este adevărat că te poţi exprima puţin prin intermediul modei şi poţi transmite mesaje, dar nu este ca muzica, care te pătrunde. Muzica este ceva foarte frumos şi reprezintă o nevoie, cum este aceea de a mânca", a spus Gaultier.

Imagine

Fiul unui contabil, care a crescut la Arcueil (Val-de-Marne), în apropiere de Paris, a fost iniţiat de foarte tânăr în arta cusutului de bunica sa.

Imagine

A creat fuste pentru bărbaţi în 1984 deoarece, în opinia sa, „un bărbat nu-şi poartă masculinitatea prin haine, virilitatea este în capul său".

Imagine


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL