Coronavirus - România: 196004 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Noi controverse în cazul Arena Naţională: ISU cere documente pe care le are deja

Tuesday, 23 February 2016, 10:13 Sursă: REALITATEA TV

Actele date publicităţii de Cătălin Tolontan se referă la rezultatul testului de foc realizat în laboratorul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă. Data trecută pe unul dintre documente este: 2 martie 2014. Cu toate acestea, săptămâna trecută, reprezentanţii ISU nu ştiau de existenţa acestor acte. Ori s-au făcut că nu ştiu, informează Realitatea TV.

"Nu putem vorbi de aviz la momentul actual. Vorbim de autorizaţie. Ei trebuie să desfăşoare nişte activităţi pentru obţinerea acestor autorizaţii. Au obligaţia legală până la 31 decembrie. E vorba de a face o serie de testări, încercări la foc, apoi se elaborează agreement-ul. E supus în comisie, apoi ISU Bucureşti va da sau nu avizul în raport de elementele din agreement", a precizat Ovidiu Vasilică, inspector general IGSU.

Există şi documentul denumit "agrement", despre care vorbea zilele trecute şeful Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.

Cătălin Tolontan a publicat şi un document transmis, în primăvara anului trecut, de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, către Primăria Primăria Capitalei. Reprezntanţii Primăriei erau informaţi că, în lipsa aceluiaşi "agrement tehnic", Stadionul Naţional nu primeşte autorizare. Numai că, potrivit reprezentanţilor ISU, "la acest moment nu există solicitare de obţinere autorizaţie de securitate la incendiu", declara Gabriel Duduc, colonel ISU, în data de 18 februarie.

Însă şi această declaraţie este contrazisă de răspunsul oficial, din urmă cu un an: "Nu putem răspunde favorabil cererii de autorizare din punct de vedere al securităţii la incendiu a obiectivului Stadionul Naţional Lia Manoliu", se arată în document.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL