Coronavirus - România: 116415 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

IPOTEZĂ-ȘOC. Acesta e MOTIVUL REAL pentru care Ponta e ACUM la Abu Dhabi?

Saturday, 22 November 2014, 19:52 Sursă: REALITATEA.NET

Este simplă vacanţă sau lobby pentru proiectul Forza Rossa, "finanţat cu bani publici"? titrează publicația sportivă ProSport.ro.

Capitala Emiratelor Unite este intrată în febra cursei de Formula 1 de duminică, o cursă care este cu atât mai importantă cu cât va decide titlul mondial la piloţi. Punctele obţinute pe circuitul Yas Marina se vor dubla pentru prima dată în istoria F1, o măsură adoptată pentru a creşte nivelul de spectacol într-un sport aflat în pierdere de audienţă.

Colegii de la Mercedes, Lewis Hamilton şi Nico Rosberg, se bat pentru primul loc, iar Abu Dhabi este locul ideal în care vrea să se afle orice fan al Formulei 1. Este locul ideal şi pentru un politician care în primăvara lui 2014 a semnat dosarul de aplicaţie al Forza Rossa F1 Team, proiectul botezat "prima echipă românească" din istoria Formulei 1?

Acum două săptămâni, Victor Ponta a răspuns, printr-un SMS, "Vorbim cu drag după 16 noiembrie", la întrebarea legată de implicarea sa în proiectul Forza Rossa.

Ieri, întrebat tot prin SMS dacă se va afla duminică pe circuitul Yas Marina, premierul fotografiat vineri noapte în clubul O1NE Yas Island nu a mai oferit niciun răspuns.

Şansele ca Ponta, un împătimit al sporturilor auto, să rateze cursa sunt însă infime. Fiul său, Andrei, este campion de karting la 11 ani, iar visul său este să devină pilot de Formula 1 pentru Ferrari.

Victor Ponta este omul indicat de jurnalişti britanici specializaţi în Formula 1 şi de sursele ProSport ca fiind în spatele proiectului Forza Rossa. Premierul a semnat dosarul dus, în februarie 2014, la sediul FIA de fostul ministru al tineretului şi sportului Nicolae Bănicioiu. Oficial, finanţarea proiectului care urma să consume aproape 100 de milioane de dolari pe sezon urma să fie asigurată de omul de afaceri Ion Bazac, fost membru PSD, partidul condus de Ponta. Un detaliu aparent minor este faptul că averea lui Bazac se ridică, potrivit topului Forbes, la doar 15-20 de milioane de dolari, de multe ori sub bugetul unei echipe mici de Formula 1.

Mai multe aici


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL