Ionela Prodan a murit. Cele mai frumoase realizări ale artistei pe care multă lume le-a uitat

Tuesday, 17 April 2018, 10:05 Sursă: REALITATEA.NET

IONELA PRODAN. Cunoscuta cântăreaţă de muzică populară Ionela Prodan a murit la 16 aprilie 2018, la Spitalul de Urgenţă Elias. Artistea suferea de cancer la pancreas (pancreatită acutizată). Ionela Prodan a fost una dintre cele mai cunoscute şi îndrăgite interprete de muzică populară, încă de la primele sale apariţii scenice. În anii '70, în plină glorie, au făcut furori duetele ei cu Ion Dolănescu şi albumul pe care l-au lansat împreună.

Adaugă părerea ta

IONELA PRODAN. Originară din Dăbuleni, Ionela Prodan a urmat două facultăţi la Universitatea din Craiova: istorie–geografie şi istorie–filosofie. Cunoscuta cântăreaţă de muzică populară Ionela Prodan a murit la 16 aprilie 2018, la Spitalul de Urgenţă Elias. Artistea suferea de cancer la pancreas.

La Ediţia a II-a a Festivalului „Maria Tănase“ din Craiova (1970) a primit Marele Premiu al Festivalului și în studiourile Radio Craiova a realizat şi primele înregistrări muzicale.

IONELA PRODAN. Aici a lansat primele melodii populare: „Pădure, dragă pădure“, „În pădure la Zăval“, „La Jii, murgule la Jii“.

Imagini alb-negru cu Ionela Prodan, laureata 1971, interpretand cantecul "In pădure la Zaval".

IONELA PRODAN. VEZI AICI IMAGINI DE COLECŢIE CU IONELA PRODAN

Elena Merișoreanu a mărturisit că Ionela Prodan va fi înmormântată în costum popular și că trupul neînsuflețit va fi depus marți, la cimitirul Bellu.

Medicii au anunţat cauza morţii artistei: pancreatită acutizată.

Ionela Prodan s-a născut la 6 octombrie 1947, la Dăbuleni.A absolvit Liceul Teoretic 'Constantin Brâncuşi' din Dăbuleni. A urmat apoi facultăţile de Filosofie şi de Istorie şi Geografie din cadrul Universităţii din Craiova, potrivit paginii sale de facebook.

Artista a avut numeroase colaborări artistice cu artişti ai muzicii populare româneşti, între care s-a remarcat cea cu Ion Dolănescu.

Ionela Prodan a avut două fiice: Anamaria, cunoscuta impresară de fotbal, şi Anca. 

IONELA PRODAN. Boala necruţătoare care a doborât-o pe Ionela Prodan. Semnele ascunse de care trebuie să ţii cont

Ionela Prodan a murit  

Ionela Prodan avea probleme cronice care s-au acutizat de când a fost internată, de pe 16 martie. Artista avea cancer la pancreas.

Buna ei prietenă Elena Merișoreanu a vizitat-o în weekend la spital şi a povestit cum a găsit-o acolo pe Ionela Prodan. Pacienat ajunsese să fie hrănită doar prin perfuzii. Artista apela, aşadar, la hrana artificială. Ionela Prodan suferea de mai mult timp de o afecțiune a pancreasului, iar tratamentele nu mai dădeau rezultate deloc.

Ionela Prodan a murit la vârsta de 70 de ani.

În urmă cu 2 ani, Ionela Prodan a depus o declaraţie de avere. Ea era pe atunci candidat PSD Covasna pentru Camera Deputaţilor. Astfel, conform acestei declaraţii, ea avea o vila evaluata la aproximativ 600.000 de euro, cu o suprafata de 450 de metri patrati. In declaratia de avere a Ionelei Prodan mai apare o casa in Bucuresti, un apartament, tot in Bucuresti, dar si o casa de locuit, in comuna Jilava. 

Ionela Prodan mai detinea un teren agricol si unul intravilan, doua masini, bijuterii in valoare de 5.000 de euro, tablouri de 10.000 de euro, in timp ce in conturi se afla aproximativ 1,4 milioane de euro. 

Ionela Prodan a murit. Ce avere avea Ionela Prodan. Cum arată declaraţia de avere a artistei

Anamaria Prodan i-a scris, luni seară, un mesaj de ADIO mamei sale, Ionela Prodan, care suferea de cancer galopant situat la pancreas. Ionela Prodan a murit la 70 de ani. Artista era internată la Spitalul Elias.

"TU NU AI MURIT! SI NU O VEI FACE VREODATĂ ! TU AI FOST ȘI VEI RĂMÂNE FORȚA VIEȚII MELE!!!TU EȘTI ICOANA VIEȚII MELE! ȘTIU CA ACOLO UNDE AI PLECAT, VEI CONDUCE CORUL ÎNGERILOR IAR VOCEA TA VA RĂSUNA MULT MAI TARE ȘI MAI FRUMOS IN TOT RAIUL ȘI IN INIMA MEA! DRUM BUN IUBIREA VIEȚII MELE!

Când viața greu te va ncerca
Și n suflet teama ți va ploua
Prieten drag, tu nu uita ...
Speranța moare ultima !

Nu te lasă încovoiat 
De drumul greu, întortocheat 
Ce soarta ți l așterne n fata 
Nu i fa pe plac la șugubeață !

Ridica fruntea către cer
Doar DUMNEZEU nu i efemer 
In rest toate sunt trecătoare 
Pe a omului vieții cărare!

Om ireprosabil, om pur si minunat, om bun si simplu, om incarcat de daruri. Minune de la Dumnezeu! Ai fost un artist emerit, un om fara egal, de o bunatate si o simplitate incredibila. Ai sadit in inimile romanilor clipe de neuitat si i-ai bucurat ani de zile cu vocea ta inegalabila. Ai avut un har nepereche si ai reusit, astfel, sa faci o intreaga lume sa te iubeasca si sa te respecte. Pentru noi ai fost cea mai buna mama, pentru poporul roman ai fost bun national! In inimile oamenilor, pe care i-ai iubit si bucurat cu vocea ta, nu vei muri niciodata! Ai fost, esti si vei ramane ingerul nostru pazitor! Te iubim si te vom iubi mereu!
Mama noastra, artistul preferat al dumneavoastra! Putem plange, stiind ca a plecat, sau putem zambi, stiind ca a trait cu adevarat!", a postat Anamaria Prodan despre Ionela Prodan pe Facebook. 

Ionela Prodan a murit. Cum arăta artista la spital, înainte de a muri

IONELA PRODAN. PANCREATITA, boala care a ucis-o pe Ionela Prodan

IONELA PRODAN.  Pancreatita acută se manifestă prin dureri violente în partea superioară a abdomenului, cu iradieri spre stânga. De multe ori, durerile cauzate de pancreatită apar după mese copioase, bogate în grăsimi, după consumul de prea multă cafea sau alcool.

Dacă aţi ţinut un post îndelungat sau cură de slăbire şi apoi mâncaţi o masă copioasă va puteţi plânge de dureri intense cauzate de pancreatită. Afumătura sau icrele va pot pune şi ele capac pentru că sunt greu digerabile.

Medicii ne atenţionează că pancreatita este o boală determinată în mare măsură de geşelile în alimentaţie!

IONELA PRODAN. Netratata, pancreatită acută evoluează spre icter, glicemie crescută şi chiar cancer pancreatic.

Ionela Prodan a murit. Cum va fi înmormântată Ionela Prodan. Cauza morţii artistei

Cancerul de pancreas este a patra formă de cancer care omoară cele mai multe persoane. Dacă îmbunătăţiţi starea pancreasului, preveniţi cancerul de pancreas. Deoarece pancreasul este o glandă care produce hormonii insulină şi glucagon (care reglează nivelul de zahăr în sânge), pancreatitele conduc adesea la intoleranţă glucozei (diabet) şi la dificultăţi digestive.

IONELA PRODAN. Ce este pancreatită

Pancreatită este o inflamaţie a pancreasului provocată de enzimele care se acumluleaza în el. Pancreasul este o glandă lungă de 12 – 15 cm, în formă de frunză, situată în spatele părţii inferioare a stomacului şi care se extinde în jos, către splină şi rinichiul stâng. Pancreasul are două funcţii primare: să producă enzime digestive care descompun proteinele, grăsimea şi carbohidraţii în intestinul subţire şi să secrete substanţe cu rol hormonal printre care şi insulina, care reglează nivelul de zahăr în sânge.

Pancreatită acută apare atunci când enzimele pancreatice migrează în ţesuturile înconjurătoare. Calculii migraţi din tractul biliar (“pietrele la fiere” în termeni populari) pot declanşa pancreatită acută.

Pancreatită cronică este o boală în care inflamaţia a determinat schimbări ireversibile în structura microscopică a ţesuturilor vezicii biliare. Infecţiile şi pietrele vezicii biliare pot cauza pancreatită cronică. Şi consumul de alcool pe perioade îndelungate determină pancreatită cronică. 

Lacrimi pentru Ionela Prodan, care a murit la 70 de ani! Anamaria Prodan şi-a luat ADIO de la mamă

(w500) <p>Ionela

IONELA PRODAN. Cauzele pancreatitei acute

De cele mai multe ori (în 80% dintre cazuri), pancreatita acută este produsă de consumul excesiv de alcool sau de pietre la vezica biliară. Printre cauzele pancreatitei acute enumerăm şi infecţiile virale sau bacteriene, intoxicaţii cu insecticide organo-fosforice ori folosirea anumitor medicamente pentru artrită reumatică ori prevenirea convulsiilor, diuretice tiazide şi altele.

Şi traumatismele abdominale, intervenţiile chirurgicale nereuşite, nivelul mare de trigliceride sau calciul scăzut în sânge pot fi cauze ale apariţiei pancreatitei.

IONELA PRODAN. Simptomele pancreatitei

Simptomele pancreatitei acută: dureri severe care apar foarte brusc şi care pornesc dinspre ombilic radiind spre spate. Persoanele care trec printr-o criză de pancreatită acută acuză dureri mari atunci când se mişcă, iar aceste dureri se domolesc dacă staţi jos.

IONELA PRODAN. Durerile şi criza de pancreatită pot fi însoţite de ameţeli, balonare, greţuri, vomă. Alte simptome de pancreatită acută sunt durerile musculare, scaune anormal de grase şi diareice, febră, transpiraţie, producere excesivă de gaze, dilatarea abdomenului în partea de sus.

Durerea dată de pancreatită acută nu cedează decât prea puţin la medicaţia antialgică (medicamente eliberate fără reţeta care combat durerea). 

Cum arăta Ionela Prodan în tinereţe. Imagini de arhivă alături de Ion Dolănescu (VIDEO)

(w500) <p>Ionela

IONELA PRODAN. De altfel, cancerul de pancreas este considerat de către specialişti drept una dintre cele mai devastatoatre forme de cancer, cu o rată a mortalităţii extrem de mare, tocmai pentru că este descoperit în stadii avansate. 

Potrivit doctorulzilei.ro, majoritatea semnelor si simptomelor cancerului de pancreas nu sunt specifice, adică se pot întâlni si în alte boli. De aceea, este deosebit de important ca cei care prezinta urmatoarele manifestari, sa se prezinte imediat la medic:

1. Ai diabet care s-a instalat brusc, fara semne. 40% dintre pacientii diagnosticati cu cancer pancreatic au fost diagnosticati cu diabet cu 1 – 2 ani înainte de a-si descoperi boala maligna. 

2. Colorarea în galben a ochilor si pielii. Chiar şi cea mai mica tumora pancreatica poate bloca canalul de evacuare a bilei în colecist, cauzand instalarea icterului.

3. Mâncărimi la nivelul pielii, a palmelor si talpilor. Este o reactie a pielii la bilirubina, substanta galben-maronie din ficat ce provoaca îngalbenirea tegumentelor.

4. Lipsa poftei de mancare. Cu 6-8 luni înainte de a primi diagnosticul de cancer pancreatic, pacientii unui studiu italian au raportat o scadere brusca a apetitului si tendinta de a se simţi sătui după ce au mancat foarte putin.

5. Modificare a gustului. O parte dintre pacientii diagnosticati cu cancer pancreatic au declarat ca si-au pierdut brusc gustul pentru cafea, vin si tigari, iar mirosul de cafea si alcool le provoca greţuri.

6. Arsuri abdominale. Nu crampe, nici durere, ci arsura ce radiaza catre zona dorsala. Disconfortul dispare cand te apleci în fata.

7. Vezicula biliara marita. Blocarea canalului de evacuare a bilei determina acumularea în vezica si prin urmare cresterea în volum a acesteia.

8. Scaune deschise la culoare, foarte urat mirositoare. Daca o tumoră pancreatică împiedică patrunderea enzimelor digestive în intestine, rezultatul este incapacitatea organismului de a digera alimentele grase. Acesta este un simptom timpuriu, adesea neglijat, scrie doctorulzilei.ro.