Iohannis, în spatele lui Trump la poza de grup de la summit-ul NATO

Wednesday, 11 July 2018, 18:52, Sursă: REALITATEA.NET

Președintele Klaus Iohannis apare în poziție centrală în prima fotografie oficială de grup de la summit-ul NATO, în spatele liderului SUA Donald Trump și a lui Theresa May, premierul britanic.

Adaugă părerea ta

Președintele Klaus Iohannis, cu ochelarii de soare cu care ne-a obișnuit în aparițiile pe teme de securitate și apărare, se află pe același rând cu președintele Franței, Emmanuel Macron și în spatele lui Trump și May.

Președinții de stat și liderii de guverne din statele NATO privesc cu interes un spectacol aviatic:

Într-un dintre imaginile de la summit, care a devenit rapid virală pe rețelele de socializare, președintele SUA, Donald Trump este singurul care se uită în cu totul altă direcție decât restul liderilor NATO.

Miercuri, a început unul dintre cele mai tensionate summituri NATO din istorie. Startul a fost unul exploziv.

Preşedintele american Donald Trump a acuzat Germania că este controlată în totalitate de Rusia, la numai o zi după ce preşedintele Consiliului European a avertizat America să îşi preţuiască aliaţii, pentru că nu are prea mulţi.

Iar Angela Merkel a declarat că ea îşi aminteşte cum a fost viaţa sub ocupaţie sovietică şi că este bine că acum Germania poate să ia singură propriile decizii. Totul are la bază neînţelegerile privind bugetul pentru apărare.

Trump vrea ca Europa, în special Germania, să înceapă imediat să cheltuiască mai mult, restul aliaţilor subliniază că fac deja paşi în acest sens. În mijlocul tuturor acestor tensiuni, secretarul general al NATO încearcă să ţină alianţa unită.