Coronavirus - România: 18594 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Iohannis vrea să-i bage pe toți funcționarii statului la cursuri de combaterea antisemitismului

Thursday, 06 December 2018, 14:38 Sursă: REALITATEA.NET

Klaus Iohannis a insistat asupra unei iniţiative viitoare privind organizarea unei structuri educaţionale instituţionalizate pentru cursuri şi training-uri pentru funcţionari, diplomaţi, personalul din structurile de ordine şi siguranţă, cu privire la tema Holocaustului, combaterea antisemitismului, xenofobiei, a discriminării şi a urii.

Potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale, s-a pus accent pe nevoia de a educa societatea în legătură cu acest subiect, întrucât cercetările recente au arătat că, din păcate, este foarte puţin cunoscut şi asumat acest capitol istoric traumatic.

Preşedintele României a arătat că trebuie identificate modalităţi pentru a nu uita aceste tragedii, pentru a păstra şi apăra memoria victimelor, şi a evita alunecarea periculoasă în abordări superficiale ori în ignoranţă.

În cadrul discuţiilor, au fost abordate aspecte legate de evoluţia proiectului "Muzeul Naţional de Istorie a Evreilor şi al Holocaustului din România" şi menţinerea pe agenda publică a subiectelor legate de prezervarea memoriei Holocaustului şi combaterea antisemitismului.

În cadrul întrevederii, reprezentanţii Muzeului Memorial al Holocaustului şi-au exprimat aprecierea pentru eforturile întreprinse de România şi de Preşedintele Klaus Iohannis, în special, în această direcţie şi şi-au manifestat deplina susţinere pentru proiectele viitoare.

De asemenea, s-a discutat şi despre evoluţiile îngrijorătoare care au loc la nivel internaţional, respectiv tendinţele xenofobe, antisemite şi de negare a Holocaustului. În acest context, participanţii la întâlnire au susţinut că derapajele unor persoane publice sunt extrem de nocive pentru că ele pot anula sau periclita progresul pe care România l-a făcut în ultimele două decenii, iar acest simulacru de cultură şi istorie din spaţiul public, folosit în scop politic, de defăimare a unor reprezentanţi ai autorităţilor sau a unor categorii din societate, trebuie să înceteze.

Reamintim că Iohannis a fost acuzat în luna noiembrie de antisemitism din cauza faptului că a refuzat numirea la Ministerul Dezvoltării a lui Ilan Laufer, acesta fiind propus de PSD.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL