Coronavirus - România: 3183 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Interpol avertizează forţele de poliţie în legătură cu apariţia unor cazuri de escrocherie legate de COVID-19

Friday, 13 March 2020, 23:11 Sursă: Realitatea.net

Interpol, cu sediul la Lyon, în Franţa, a cerut publicului să fie vigilent atunci când cumpără materiale medicale prin sistem online. Escroci au înfiinţat magazine online false şi au folosit conturi de pe social media şi adrese de e-mail pentru a înşela persoane care intenţionau să cumpere măşti de protecţie şi alte echipamente, a avertizat Interpol.

''Pierderile financiare raportate INTERPOL au fost de sute de mii de dolari într-un singur caz, iar aceste infracţiuni trec graniţele internaţionale", a subliniat organizaţia.

''Infractorii exploatează frica şi incertitudinea create de Covid-19 pentru a înşela cetăţeni nevinovaţi care caută doar să-şi protejeze sănătatea lor şi pe cea a celor dragi ", a declarat secretarul general al Interpol, Juergen Stock.

Interpol a indicat că până în prezent a asistat forţe de poliţie naţionale în 30 de cazuri de escrocherii legate de Covid-19 în Asia şi Europa în cadrul unor operaţiuni care au condus la blocarea a 18 conturi bancare şi îngheţarea a peste 730.000 dolari în presupuse tranzacţii frauduloase.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL