Coronavirus - România: 695153 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Întâlnire de urgență la Palatul Victoria | Nicolae Ciucă a convocat miniștrii în prima ședință de la preluarea mandatului de prim-ministru interimar

Tuesday, 08 December 2020, 11:42 Sursă: Realitatea.NET

Autor: Monica Vasilescu

Premierul interimar Nicolae Ciucă a condus, marți, prima ședință de când a preluat mandatul. Acestea le-a prezentat miniștrilor planurile pe care le are pentru mandatul provizoriu. Printre acestea se numără campania de vaccinare anticoronavirus și finalizarea bugetului de stat.

El a declarat că va continua măsurile economice în vederea sprijinirii celor afectați de criză.

”Urmare a deciziei președintelui României, începând de ieri am preluat conducerea interimară a Guvernului până la formarea noului executiv. În perioada următoare vom continua să focalizăm atenția Guvernului pe prioritățile legate de gestionarea pandemiei de COVID-19, punerea în aplicare a strategiei de vaccinare. Vom continua măsurile economice în vederea sprijinirii celor afectați de criză.

Ne vom focaliza atenția pe ceea ce înseamnă finalizarea anului financiar 2020 și pregătirea anului financiar 2021. Voi continua să asigur atribuțiile de ministru al Apărării”, a declarat prim-ministrul interimar, marți.

Nicolae Ciucă este succesorul lui Ludovic Orban, care a demisionat ieri, argumentând că decizia sa are un obiectiv precis: începerea negocierilor pentru un nou guvern în urma rezultatelor obținute la alegerile parlamentare desfășurate duminică, 6 decembrie.Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL