Coronavirus - România: 229040 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Insuficiența cardiacă. Cauze și simptome

Tuesday, 11 December 2018, 13:18 Sursă: REALITATEA.NET

Insuficiența cardiacă. Termenii insuficiență cardiacă congestivă (ICC) sau insuficiență congestivă a inimii (ICI) sunt adesea utilizați în paralel cu insuficiența cardiacă cronică.

Semnele și simptomele includ, de obicei, dificultatea respiratorie, oboseala excesivă și umflarea picioarelor.

Dificultatea respiratorie se înrăutățește, de obicei, prin exercițiile fizice, statul în poziția culcat și noaptea, în timpul somnului.

De multe ori există o limitare a numărului de exerciții fizice pe care acești oameni o pot efectua, chiar și atunci când aceștia sunt tratați.

Insuficiența cardiacă. Cauze

Cauzele comune ale insuficienței cardiace includ boala arterelor coronariene, incluzând un infarct miocardic anterior (atac de cord), presiune mare a sângelui, fibrilație atrială, boală valvulară cardiacă și cardiomiopatie.

Insuficiența cardiacă. Acestea cauzează insuficiența cardiacă prin schimbarea structurii sau funcționării inimii.

Există două tipuri principale de insuficiență cardiacă: insuficiența cardiacă cauzată de insuficiența ventriculară stângă și isuficiența cardiacă cu fracție de ejecție normală , în funcție de afectarea capacității ventriculului stâng de a se contracta sau de abilitatea inimii de a se relaxa.

Severitatea bolii este clasificată, de obicei, în funcție de gradul de reducere a capacității de exercițiu fizic.

Insuficiența cardiacă nu este sinonimă cu infarctul miocardic (în care o parte a mușchiului inimii nu mai funcționează) sau cu stopul cardiac (în care fluxul sangvin se oprește în totalitate).

Alte boli ce ar putea avea simptome asemănătoare insuficienței cardiace includ, printre altele: obezitatea, problemele renale, problemele hepatice, anemia și boala tiroidiană, scrie wikipedia.

Insuficiența cardiacă. Tratament

Boala este diagnosticată cu ajutorul istoricului simptomelor și a examinării fizice, prin confirmarea adusă de o ecocardiografie.

Analizele de sânge, electrocardiografia și radiografia toracică pot fi utile pentru a stabili bazele cauzei.

Insuficiența cardiacă. Tratamentul depinde de severitatea și cauza bolii.

La persoanele bolnave cronic, dar în stare stabilă, tratamentul uzual constă în luarea unor măsuri privind stilul de viață, precum oprirea fumatului, exerciții fizice și modificări ale dietei, precum și medicamentație.

La persoanele cu insuficiență cardiacă cauzată de disfuncții ale ventriculului stâng, este recomandată folosirea unor inhibitori ai enzimei de conversie a angiotensinei și a unor beta-blocante.

Pentru cei cu boală severă, pot fi folosiți antagoniști de aldosteron, un blocant al receptorilor angiotensinei sau hidralazină cu un nitrat.

Dacă există o fracție de ejecție normală, ar trebui tratate problemele de sănătate asociate.

Diureticele sunt de ajutor pentru retenția de fluide și, prin urmare, recomandate.

Insuficiența cardiacă. Uneori, în funcție de cauză, un dispozitiv implantat precum pacemaker sau defibrilatorul cadiac implantabil ar putea fi de ajutor.

Un dispozitiv de asistare ventriculară sau, ocazional, o un transplant de inimă pot fi recomandate la cei cu afecțiuni severe, în ciuda tuturor celorlalte măsuri.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL