Încă un pacient de la Institutul Marius Nasta a fost confirmat cu acinetobacter

Wednesday, 20 February 2019, 23:42 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Încă un pacient care a ajuns la Institutul "Marius Nasta" din Bucureşti a fost confirmat cu acinetobacter, acesta fiind al cincilea caz. Până în prezent, trei pacienţi care aveau şi această bacterie au murit.

"Am început curăţenia în secţia de terapie intensivă, în câteva saloane, ultimul pacient din postopertor va urca mâine în secţia de chirurgie toracică dacă evoluţia lui va fi favorabilă... în secţia de terapie intensivă respiratorie sunt în acest moment doi pacienţi, pentru că pacientul din triaj care era cu stare gravă neurologic s-a confirmat şi el ca având acinetobacter, deci este al cincilea pacient confirmat cu acinetobacter din cazurile care le-am declarat săptămâna trecută", a declarat managerul Institutului "Marius Nasta", Beatrice Mahler, miercuri seara, la Digi 24.

Conducerea Institutului ”Marius Nasta” din Capitală a anunţat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că s-a mai înregistrat un deces la un pacient în stare foarte gravă la care s-a depistat acinetobacter. Numărul pacienţilor decedaţi care aveau şi această infecţie a ajuns, astfel, la trei.

În plus, reprezentanţii unităţii au precizat că în blocul operator a fost deja făcută curăţenie şi urmează dezinfecţia terminală, apoi vor fi făcute noi analize.

În Secţia de Anestezie Terapie Intensivă (ATI) se aflau şase pacienţi care fuseseră operaţi, patru dintre aceştia fiind deja urcaţi pe secţie. Ceilalţi doi vor fi mutaţi abia când starea lor de sănătate va permite acest lucru. Ulterior, va fi demarată şi în Secţia de ATI curăţenia şi dezinfecţia.

”Pacienţii vor fi urcaţi în secţie atunci când starea lor va fi bună şi vor putea fi supravegheaţi pe secţie. Supravegherea în Secţia ATI este o supraveghere de înaltă calificare şi atunci este cel mai important în acest moment siguranţa pacienţilor”, a declarat managerul Institutului ”Marius Nasta”, Beatrice Mahler.Adaugă părerea ta
Alte articole din: SĂNĂTATE