INS: Cifra de afaceri din industrie, în creștere față de anul trecut

Friday, 10 November 2017, 10:42 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Industriile cu cea mai semnificativă controbuție la această creștere sunt cea extractivă (+15,3%) și cea prelucrătoare (+10,8%).

Față de luna august, cifra de afaceri din industrie pe total (piața internă și piața externă), în termeni nominali, a crescut în septembrie cu 9,4%, în principal tot datorită rezultaelor din industria prelucrătoare (+9,4%) și cea extractivă (+6,6%).

De asemenea, pe marile grupe industriale, au mai fost creșteri în industria bunurilor de capital (+22,1%), industria bunurilor de folosință îndelungată (+8,9%) și industria bunurilor intermediare (+8,3%), iar scăderi s-au înregistrat în industria energetică (-6,8%) și industria bunurilor de uz curent (-0,4%).

Comparativ cu luna septembrie a anului trecut, afacerile din industrie au crescut, pe ansamblu, cu 11,8%, datorită industriei extractive (+28,5%) și industriei prelucrătoare (+11,5%).

Pe marile grupe industriale au fost creșteri în industria energetică (+62,4%), industria bunurilor de capital (+12,1%), industria bunurilor intermediare (+11,9%), industria bunurilor de folosință îndelungată (+7,6%) și industria bunurilor de uz curent (+3,0%).

Cifra de afaceri reprezintă veniturile totale ale unei întreprinderi, atât din activitatea principală, cât și din activități secundare, dar nu include TVA și veniturile din vânzarea sau transferul de mijloace fixe.

 


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri