Beneficiile înotului pentru copii şi adulţi

Tuesday, 07 July 2015, 10:59 Sursă: REALITATEA.NET

Înotul ia amploare în România. Tot mai multi copii ii roaga pe parinti sa ii duca la piscina. Inotul are numai beneficii asupra sanatatii!

Adaugă părerea ta

Generaţiile de pitici iubesc mişcarea şi ne transmit că vom avea o societate şi mai sănătoasă în viitorul apropiat! Este bine să duceţi copilul de mic la inot pentu că are artioculaţiile moi şi este cu mult mai flexibil decât un adolescent sau un adult.
Cu cat mai repede şi mai des, cu atât mai bine! Înotul arde multe calorii, adică previne obezitatea infantilă, ţine muşchii încordaţi, ceea ce însemană o dezvoltare armonioasă.

"Copiii sunt foarte sociabili, foarte jucăuşi şi comunicarea este mai fluentă. Cel mai bun exercitiu şi pentur copii şi pentru adulţi este crwal adică înotul liber că stimulează şi braţele şi respiraţia şi picioarele. Se dezvolta foarte armonios coprul, musculatura, respiraţia, poziţia ca să stăm drepţi şi poziţia de învingător", spune Ionut Păcuraru, antrenor de inot.


Bazinele sunt luate cu asalt vara. Mulţi părinţi le cer instructorilor să îi înveţe pe copii să înoate în doar o lună, până la plecarea în concediu. Imposibil, spun instructorii! Sfatul lor este să alegeţi iarna pentru lecţiile de inot. Şi pentru a câştiga timp, şi dacă vreţi să creşteţi imunitatea copilului dumneavoastră!

Fie vară, fie iarnă, instructorii ştiu cum să se poarte cu micuţii elevi! Totul este o joacă la bazinul de inot!

Instructorii recomandă 12 şedinţe de înot pe lună...Adică de 3 ori pe săptămână. Pentru că înotul ajută generaţiilor viitoare să se dezvolte armonios, să aibă încredere în sine şi să fie competitive.