Coronavirus - România: 66631 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Infecţia de care suferă copilul român internat în Florenţa a fost provocată de brânză

Thursday, 17 March 2016, 21:04 Sursă: REALITATEA.NET

"Brânză care are bacteria Escherichia coli a provocat infecţia intestinală a copilului de 14 luni internat în Clinica Meyer din Florenţa", conform testelor microbiologice efectuate de Institutul Zooprofilactic Experimental din regiunea Lazio şi de Institutul Superior de Sănătate din Italia.

Cele două laboratoare au analizat mostre de brânză trimise de Autoritatea sanitară locală din regiunea Toscana, scrie ziarul Firenze Post.

"Sindromul hemolitic-uremic în acest caz este asociat consumului de brânză", informează cele două laboratoare, conform Mediafax

Ancheta autorităţilor medicale italiene include atât analize medicale ale copilului, cât şi verificarea unor mostre de brânză.

Un copil român în vârstă de 14 luni este spitalizat în oraşul italian Florenţa cu sindromul hemolitic-uremic (SHU) după ce ar fi consumat brânză provenind de la o firmă din România, informează site-ul cotidianului La Repubblica. Copilul român este internat în Clinica Meyer din Florenţa, cu simptome de toxiinfecţie alimentară, medicii afirmând că are sindromul hemolitic-uremic provocat de bacteria Escherichia coli.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL