Coronavirus - România: 18283 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Industria auto din România va produce echipamente medicale. Mesajul lui Virgil Popescu

Thursday, 02 April 2020, 12:29 Sursă: Realitatea.NET

"Industria auto are problemele ei specifice. Este o industrie care contribuie mult la PIB-ul Romaniei, dar este o industrie dependenta de industriile din tarile europene, Germania, Franta, Italia. Daca acolo lucrurile sunt oprite, inseamna automat ca si in Romania lucrurile sunt oprite.

Cel mai important lucru care a iesit ieri din discutia cu reprezentantii industriei auto este ca acestia, in aceasta perioada, doresc sa contribuie, sa ajute economia romaneasca, sa ajute romanii.

Doresc sa contribuie sa produca materiale esentiale, doresc sa produca masti si au capacitate foarte mare de a produce aceste echipamente, biocide, pentru ca au si o industrie chimica pe orizontala foarte dezvoltata, prin parteneri care sunt furnizori traditionali ai industriei auto. Deci, practic tot ceea ce este nevoie in acest moment - masti, biocide, combinezoane", a anuntat, joi, ministrul Economiei, Virgil Popescu, la un post TV.

Ministrul a adaugat ca reprezentantii industriei auto din Romania vor lua parte la proiectul national pentru realizarea unui ventilator necesar pentru a ajuta respiratia bolnavilor de COVID-19.

"Doresc sa produca in industria auto si, de asemenea, participa la acest proiect national al nostru privind realizarea unui ventilator pentru a ajuta respiratia bolnavilor de coronavirus. La ventilatoare lucrurile nu sunt atat de simple ca la masti, combinezoane si biocide. Se lucreaza intr-un colectiv foarte mare si eu sper sa avem cat de curand niste rezultate concrete.

In schimb, la productia de masti mi-au spus reprezentantii industriei auto ca pot relativ foarte repede sa treaca la acest lucru si pregatesc modelele pentru a putea fi avizate de unul dintre cele patru institute ale armatei, sa poata aviza pe domeniul respectiv produsele pe care le pot produce", a mentionat oficialul.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2020-04-02 16:44:25
Elena B.

Ciuș măgăruș!

Alte articole din: ACTUAL