INCREDIBIL! Ce a fost găsit în poșeta Elenei Ceaușescu după execuție. Oamenii și-au făcut cruce!

Saturday, 25 March 2017, 10:52 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Foarte mulți oameni sunt de părere că procesul în care au fost judecați soții Ceaușescu a fost unul controversat, unii susținând că a fost făcut în grabă sau chiar că a fost o loitură de stat. Totuși, mărturiile celor care au asistat la executarea fostului cuplu dictatorial sunt cutremurătoare. Detaliile șocante au ieșit la iveală odată cu trecerea anilor, iar dezvăluirile arată că soția celui mai temut om din România înainte de sfârșitul anului 1989, Elena Ceaușescu, credea în Dumnezeu, deși doctrina comunistă interzicea practicile religioase.

”Pe la începutul anului 2005, la un post de televiziune, au fost redate câteva discuții dintre un personaj foarte controversat, care mai apare în presa cotidiană, dar și în opinia publică, și niște reporteri tineri, dornici să afle cât mai multe adevăruri. La un moment dat, o ziaristă îi pune o întrebare, din curiozitate și nu numai, dar cu importanță pentru privitori. Întrebarea era simplă și se dorea un răspuns pe cât mai complet: dacă își amintește ce s-a găsit în poșeta Elenei Ceaușescu, la Târgoviște, înainte de a fi împușcată? Omul nostru, cu calmul lui specific și o grimasă producătoare de vreun infarct, (…) a dat un răspuns scurt, milităresc: ”S-a găsit o iconiță, dar în timpul acela nu i-am dat atenție, întrucât eram prins cu alte treburi””, scrie colonelul în rezervă, Adrian Eugen Cristeam, în cartea ”A fi sau a avea”.

De asemenea, în rândurile următoare, Adrian Eugen Cristea a confirmat prezența iconiței și a scris că obiectul religios se afla cu un motiv în poșeta Elenei Ceaușescu.

Pe la începutul anului 2005, la un post de televiziune, au fost redate câteva discuții dintre un personaj foarte controversat, care mai apare în presa cotidiană, dar și în opinia publică, și niște reporteri tineri, dornici să afle cât mai multe adevăruri. La un moment dat, o ziaristă îi pune o întrebare, din curiozitate și nu numai, dar cu importanță pentru privitori. Întrebarea era simplă și se dorea un răspuns pe cât mai complet: dacă își amintește ce s-a găsit în poșeta Elenei Ceaușescu, la Târgoviște, înainte de a fi împușcată? Omul nostru, cu calmul lui specific și o grimasă producătoare de vreun infarct, (…) a dat un răspuns scurt, milităresc: ”S-a găsit o iconiță, dar în timpul acela nu i-am dat atenție, întrucât eram prins cu alte treburi””, susține colonelul.

Colonelul în rezervă Adrian Eugen Cristea a fost adjunctul Direcţiei de securitate şi gardă prezidenţială a lui Nicolae Ceauşescu. Prin prizma poziției sale, el a putut observa îndeaproape viața cuplului dictatorial, dar și a copiiilor acestora: Valentin, Nicu și Zoia. În cartea ”A fi sau a avea”, el descrie mai multe momente din viața Ceaușestilor, dar și tabieturile acestra din viața privată, potrivit EVZ.

Adaugă părerea ta
Alte articole din: LIFESTYLE