Incendiul din clubul Colectiv.Singura bancă de piele din țară este la Spitalul de Copii din Capitală

Monday, 02 November 2015, 11:27 Sursă: REALITATEA.NET

Dan Enescu a precizat că la acest moment în banca de piele a Spitalului "Grigore Alexandrescu" se află 7.000 de centimetri pătrați de piele, ceea ce ar putea acoperi necesarul în acest moment.

Ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, spunea că rezerva din banca de piele poate acoperi cererea de acum.

"Sunt însă și foarte mulți donatori care și-au exprimat această dorință (de a dona piele -n.r.). Evident că noi acceptăm orice ajutor din partea donatorilor, nu refuzăm pe nimeni, doar vor fi evaluați și vor fi înștiințați de noi", afirma ministrul Sănătății.

El a precizat că operațiile de chirurgie plastică și reparatorie pentru răniții din Clubul Colectiv încă nu au început, adăugând că probabil acest lucru se va întâmpla de luni - marți.

Costul tratamentului unei persoane cu arsuri este între 500.000 și un milion de euro, pentru o perioadă de trei luni, cât poate dura perioada necesară vindecării unui pacient care a suferit arsuri grave, a declarat, duminică, șeful Clinicii de Chirugie Plastică a Spitalului ”Floreasca”, Ioan Lascăr.

Ioan Lascăr a explicat că din momentul internării în spital și până la externare tratamentul unui bolnav cu arsuri grave costă între 500.000 și 1.000.000 de euro. El a dat ca exemplu un caz petrecut recent, la Sighetu Marmației, în care tratamentul pentru un pacient cu arsuri foarte grave a costat 900.000 de euro. El a adăugat că tratamentul unui pacient cu arsuri se întinde pe mai multe săptămâni și poate depăși chiar trei luni.

Potrivit ultimei raportări transmise, duminică seară, de Ministerul Sănătății, 137 de răniți în incendiul de la Clubul Colectiv mai sunt internați în spitalele Capitalei. Dintre aceștia, cei mai mulți sunt la Spitalul de Arși - 27 (trei în stare critică, 10 grav, 14 în stare stabilă), Spitalul "Bagdasar Arseni" - 21 (trei intubați, 18 în stare stabilă), Spitalul Universitar - 20 (șase în stare critică, trei în stare gravă, 11 în stare stabilă), Floreasca- 15 (14 intubați, unul în stare stabilă), Elias - 14 (patru intubați, 10 în stare stabilă) și Spitalul Militar - 12 (doi intubați, 10 în stare stabilă).

Totodată, la Spitalul de Copii "Grigore Alexandrescu" sunt internați șase tineri, între care doi frați de 16 ani și 17 ani și 11 luni (doi pacienți intubați, patru în stare stabilă), la Spitalul "Sfântul Ioan" - opt răniți (șase intubați, doi în stare stabilă), Spitalul SRI - șase (doi grav, patru în stare stabilă), Spitalul "Sf. Pantelimon" - cinci (doi intubați, trei în stare stabilă) și la Spitalul Gerota - trei pacienți în stare stabilă. Astfel, 57 dintre răniți sunt în stare critică, gravă sau intubați.

În incendiul de vineri noapte au murit 30 de persoane, ultima - o tânără de 26 de ani - decedând în cursul serii de duminică, la Spitalul Bagdasar - Arseni.


Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: SĂNĂTATE