Coronavirus - România: 4057 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Incendiu la Penitenciarul Rahova, unde este încarcerat Dragnea: deținuții au dat foc la o saltea

Saturday, 09 November 2019, 11:46 Sursă: REALITATEA.NET

Potrivit unor surse citate de Realitatea PLUS, trei deținuți de la Penitenciarul Rahova, din București, au dat foc la o saltea, într-unul dintre saloane.

Angajații penitenciarului au cerut ajutorul ISU. Când au ajuns pompierii, focul era deja stins, la fața locului constatând numai degajări de fum. O anchetă va stabili în ce circumstanțe s-a produs incidentul și ce i-a determinat pe deținuți să recurgă la un astfel de gest.

Patru polițiști au fost transportaţi la o unitate spitalicească pentru investigaţii suplimentare, în prezent aflându-se în afara oricărui pericol.

"Trei deţinuţi aflaţi în custodia Penitenciarului-Spital Bucureşti Rahova au incendiat o saltea din salonul în care se aflau internaţi. Angajaţii unităţii au solicitat, de îndată, sprijinul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, la sosirea echipajului de pompieri incendiul fiind deja lichidat. Cele două ambulanţe SMURD venite în sprijinul echipajului ISU au asigurat suportul medical pentru persoanele implicate, deţinuţi internaţi pe secţia în cauză şi cadre, deţinuţii aflându-se în afara oricărui pericol. Patru poliţişti de penitenciare au fost transportaţi la o unitate spitalicească pentru investigaţii suplimentare, în prezent aflându-se în afara oricărui pericol. Din punct de vedere administrativ, secţia penitenciarului-spital a fost evacuată, restul deţinuţilor nefiind afectaţi de incident", anunţă o informare de presă postată pe site-ul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP).

La nivelul unităţii a fost declanşată o verificare internă în vederea stabilirii cauzelor şi împrejurărilor producerii evenimentului, deţinuţii implicaţi urmând a fi cercetaţi disciplinar.

Reamintim că la Penitenciarul Rahova este încarcerat și fostul lider PSD Liviu Dragnea.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL