Încă o lovitură DURĂ pentru PRO TV: 30 de cablişti au scos postul din grilă

Thursday, 09 January 2014, 10:48, Sursă: REALITATEA.NET

O parte dintre români nu mai văd Pro TV, după ieșirea postului din must carry, în vara anului trecut. Unii cabliști nu au acceptat condițiile de plată impuse de companie, aşa încât 30 de rețele mici de cablu au scos posturile grupului Pro din grila de programe.

Adaugă părerea ta

Pe lângă acestea, alte 16 rețele au depus la CNA documentele pentru înștiințarea Consiliului cu privire la scoaterea posturilor din grilă, potrivit informațiilor obținute de paginademedia.ro de la Consiliul Național al Audiovizualului. 

Printre cabliști se numără Digi Communication Sovata (Mureș), Lida Prod Zimnicea (Teleorman), N&B TV SRL ( care acoperă localități din Arad și Caraș-Severin), Next Sart (Iași), Digital CATV (Buzău) și International Olisat (Bacău).

Cele mai recente date, arată că la nivelul lui 2012, în România erau 380 de companii de cablu. Datele au fost publicate în Anuarul Media Expres, citat de revista Forbes.

Pro TV a decis ieșirea din must carry, cu începere de la 23 iulie 2013. După ieșirea din must carry distribuitorii de cablu au fost nevoiți să plătească pentru a retransmite posturile din porrtofoliu Pro TV SA.

Tot atunci, Pro TV a anunțat și prețul pe care cabliștii ar fi trebuit să-l plătească pentru retransmisia Pro TV (detalii AICI). Preţul de pornire în negocierile cu cabliştii este de la 1 euro (4,5 lei) pe abonat, pe lună, pentru întregul pachet de canele: ProTV, Acasă TV, Acasă Gold, Pro Cinema, Sport.ro, ProTV Interantional şi MTV.