Coronavirus - România: 111550 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

ÎNCĂ O BEIZADEA. Fiul președintelui Camerei Deputaților, VICTIMĂ, dar și PRESUPUS AGRESOR

Monday, 28 April 2014, 09:48 Sursă: REALITATEA.NET

Cazul familiei Zgonea a ajuns în instanță după ce fiul președintelui Camerei Deputaților susține că a fost atât agresat,cât și tălhărit de un tânăr. Astfel, astăzi Dragoș Zgonea ar trebui să se prezinte la Judecătoria Sectorului 1 pentru a fi audiat de magistrați și totodată pentru a da mai multe explicații în acest dosar.

Nu este singura problemă pe care o are Dragoș Zgonea...pe lângă rolul de victimă, într-un alt caz fiul președintelui este acuzat că l-ar fi agresat pe fiul fostului fotbalist de la Steaua București, Ion Sburlea. Mai mult, în presă s-a vehiculat faptul că Dragoș Zgonea, împreună cu mai mulți colegi de la colegiul Cervantes, și-ar fi dat întâlnire cu fiul fotbalistului în zona stației de metrou Izvor și acolo l-ar fi agresat pe fiul fotbalistului.  Mai mult, fiul lui Ion Sburlea susține că Dragoș Zgonea ar fi încercat să-l strângă de gât. În urma plângerii depuse la Poliție de către presupusa victimă s-a deschis un dosar de cercetare.

Să vedem care au fost cele două cazuri în care este implicat fiul președintelui Camerei Deputaților, așa cum au fost relatate la momentul întâmplării lor.

Dragoș Zgonea, VICTIMA

Dragoş a fost bătut şi deposedat de mai multe bunuri, chiar în faţa blocului unde locuieşte. După ce l-a dezbrăcat de haine, tâlharul a plecat liniştit acasă de unde a fost "săltat" de poliţişti. Bogdan Ion Popescu, fost student la inginerie nucleară, născut în urmă cu 25 de ani la Caracal, a fost reţinut de poliţişti pentru o presupusă faptă de furt. Poliţiştii au schimbat imediat încadrarea faptei după ce au aflat numele victimei, Dragoş Alexandru Zgonea, şi felul în care a fost deposedat de bunuri fiul şefului deputaţilor. Scandalul s-a petrecut în luna august, în parcul din spatele blocului unde locuieşte Zgonea junior. Smecheraşul de Caracal a venit ţanţoş printre tinerii care se strânseseră pe băncuţă la bârfa de prânz. A cerut un foc şi imediat a început scandalul. L-a deposedat pe Dragoş de bricheta scumpă, care avea ataşată o gărgăriţă roşie. Câteva înjurături, palme cât să-i înroşească victimei minore obrajii şi câteva coate în cap. Apoi, agresorul s-a îndrăgostit brusc şi de vesta de fâş a lui Dragoş, evaluată la 150 de euro.Imediat după ce a fost tâlhărit, fiul deputatului s-a dus glonţ la Secţia 2 şi a reclamat incidentul. Poliţiştii l-au identificat pe agresor şi au plecat la domiciliul acestuia. Acasă la Bogdan Ion Popescu a fost găsită doar bricheta victimei care i-a fost înapoiată imediat. Ulterior, un prieten al lui Zgonea a recuperat şi haina de care fusese dezbrăcat Zgonea. De la un tovarăş, pentru 10 lei. "La un moment dat am văzut că Dragoş Zgonea avea o brichetă frumoasă. I-am cerut-o să mă uit la ea şi i-am spus că i-o dau înapoi când îmi aduce gaz. Apoi i-am spus să îmi dea geaca şi el a pus-o pe masă. Nu l-am lovit pe Zgonea. Nu am săvârşit nicio faptă de natură penală, a fost doar o glumă, poate exagerată, dar atât”, a declarat bărbatul acuzat de tâlhărie în faţa anchetatorilor. În ciuda faptului că la audierile desfăşurate în prezenţa mamei lui, Dragoş Zgonea a a detaliat starea de teamă pe care i-a provocat-o agresorul, care îl ameninţa şi lovea cu palma şi cotul, suspectul nu a fost propus pentru emiterea unui mandat de arestare preventivă. Cu toate astea, agresorul din Caracal a fost trimis în judecată şi riscă o condamnare de la 5 la 20 de ani de detenţie.

Dragoș Zgonea, PRESUPUSUL AGRESOR

Fostul fotbalist Ion Sburlea susţine că mai mulţi adolescenţi, printre care şi fiul preşedintelui Camerei Deputaţilor Valeriu Zgonea, i-ar fi agresat fiul, la rândul său, Zgonea calificând scandalul drept "fabricat" şi făcând publică o discuţie din care rezultă că băiatul său a fost cel ameninţat.

Potrivit fostului jucător un fost coleg al fiului său, "George", ar fi fost agresat de fiul preşedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea. In acest context, explică Ion Sburlea, fiul său a discutat cu fiul lui Zgonea pe reţeaua de socializare Facebook în legătură cu acest incident, iar cei doi ar fi stabilit să se întâlnească în zona gurii de metrou de la una dintre intrările în Parcul Izvor din Bucureşti.

Ion Sburlea susţine că fiul său a fost de bună credinţă şi a mers la întâlnirea respectivă însoţit de un cunoscut. La locul de întâlnire, el ar fi fost aşteptat de fiul lui Valeriu Zgonea, care era însoţit de alţi opt-nouă elevi. Ulterior, susţine Ion Sburlea, la îndemnul fiului lui Zgonea, băiatul său a fost agresat de cei care îl însoţiseră pe acesta. Ion Sburlea afirmă şi că, spre finalul altercaţiei, fiul lui Zgonea, care până atunci nu îl lovise pe fiul fostului fobalist, ar fi încercat să-l strângă de gât.

Fostul fotbalist relatează că, după agresiunile din zona Parcului Izvor, a fost cu fiul său la spital şi la Institutul Naţional de Medicină Legală, unde s-a constatat că acesta a suferit "contuzie oculară forte, echimoză palpebrală, hematom periorbital zigomatic şi hemoragie conjunctivală precum şi posibilă fractură de piramidă nazală".

Cazul se află în lucru la Secţia 17 de Poliţie. Avocatul lui Ion Sburlea, Paul Mincu, a declarat, pentru MEDIAFAX, că plângerea a fost depusă la Poliţie, de către clientul său, în sesizare fiind menţionate numele fiului lui Valeriu Zgonea, dar şi ale altor tineri recunoscuţi de băiatul lui Sburlea.

Surse din Poliţia Capitalei au confirmat, pentru MEDIAFAX, existenţa unei plângeri, însă au refuzat să ofere detalii, invocând faptul că ancheta este în curs şi este secretă la acest moment. Aceleaşi surse susţin că în plângere figurează "autori necunoscuţi".

Majoritatea celor reclamaţi că l-ar fi agresat pe fiul lui Sburlea sunt elevi ai Liceului "Miguel de Cervantes" din Capitală, susţine Ion Sburlea, care precizează că a purtat discuţii cu directoarea unităţii de învăţământ.  Potrivit lui Ion Sburlea, după incidente, directoarea liceului a discutat la telefon cu Valeriu Zgonea, care ar fi spus că fiul său nu ar avea nicio implicare în agresiunea reclamată.

La rândul său, Valeriu Zgonea neagă că fiul său l-ar fi lovit pe băiatul lui Sburlea şi spune că este vorba despre un scandal fabricat. De asemenea, el spune că un alt adolescent ar fi recunoscut că l-a lovit pe acesta. "Este regretabil că anumite persoane încearcă astfel de atacuri murdare la adresa mea fabricând un scandal în care să fie implicat băiatul meu în vârstă de 15 ani. Dragoş nu l-a lovit pe acel băiat în incidentul de ieri seară. De altfel, în faţa directoarei liceului lui Dragoş cel care a lovit a recunoscut că a făcut acest lucru. În convorbirea telefonică pe care am avut-o cu tatăl băiatului lovit, convorbire care s-a desfăşurat pe telefonul directoarei liceului, acesta mi-a vorbit vulgar, m-a ameninţat că se ocupă de familia mea şi mi-a spus că se duce la presă", a declarat Zgonea pentru MEDIAFAX.

De altfel, el a făcut publică şi o discuţie pe Facebook între fiul său şi Bogdan Sburlea. Conform discuţiei, Bogdan Sburlea îl întreba pe Dragoş Zgonea: "Atunci de ce te-ai băgat în asta?". Răspunsul lui Dragoş Zgonea este, conform documentului: "Pentru că nu înţeleg de ce mă tot înjuraţi pe mine. (...) M-ai ameninţat şi înjurat fără motiv. Dacă te înjură unul pe Facebook şi nu-l cunoşti, cum reacţionezi?". Bogdan Sburlea ar fi răspuns: "Prietene, eu pe tine tot te prind, poţi să spui ce vrei. Mi s-a pus pata pe tine". "Se vede că esti smardoi", este replica lui Dragoş Zgonea. "Aşa este. Accepţi, mă?", întreabă Sburlea.

Oficiali ai Parchetului Judecătoriei Sectorului 5, sub coordonarea căruia va fi făcută investigaţia în cauză, arată că, până la acest moment, poliţiştii Secţiei 17 nu au adus plângerea la Parchet, pentru obţinerea numărului unic de dosar. Aceiaşi oficiali susţin că Secţia de Poliţie ar fi anunţat însă Parchetul, cu privire la primirea plângerii făcute de Sburlea.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL