Coronavirus - România: 700898 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Înalta Curte a decis: Remus Truică şi prinţul Paul rămân în arest la domiciliu

Tuesday, 16 February 2016, 16:59 Sursă: REALITATEA.NET

Instanta suprema a respins contestatiile lor fata de decizia de a le prelungi cu 30 de zile masura arestului la domiciliu. Aceeasi decizie s-a luat si in cazul avocatului Robert Rosu. Pe 2 februarie, magistratii Curtii de Apel Brasov au decis prelungirea arestului la domiciliu cu inca 30 de zile pentru Remus Truica, avocatul Robert Rosu si printul Paul, in dosarul privind retrocedarea ilegala a Fermei Baneasa, scrie Hotnews.ro

Potrivit DNA, Remus Truica este acuzat de constituire a unui grup infractional organizat, trafic de influenta, spalare de bani, dare de mita si complicitate la abuz in serviciu. Printul Paul a fost pus sub acuzare pentru cumparare de influenta, spalare de bani si complicitate la abuz in serviciu. Procurorii sustin ca, incepand cu noiembrie 2006, Remus Truica, avocatul Robert Rosu si alte persoane au constituit un grup infractional care a avut ca scop dobandirea intregii averi revendicate nelegal de printul Paul. Ulterior, la acest grup au aderat Dan Andronic, Marius Marcovici si Lucian Mateescu.

Astfel, printul Paul i-a promis lui Remus Truica si asociatilor sai o cota importanta, intre 50% si 80%, din valoarea bunurilor pe care le revendica in Romania si, ulterior, le-a si dat acestora bunurile, pe masura obtinerii lor, in schimbul interventiei pe langa functionari publici cu atributii in reconstituirea/ retrocedarea dreptului de proprietate din Bucuresti si din alte judete din tara sau pe langa judecatori. Pe 1 noiembrie 2006 a fost incheiat un contract de cesiune cu privire la bunurile aflate in proceduri administrative sau judiciare de restituire a proprietatii intre printul Paul si SC Reciplia SRL, reprezentata de Truica.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL