Alegeri locale 2020 Vezi rezultatele parțiale

În Noaptea de Sânziene fetele îşi visează ursitul. Ce trebuie să facă înainte de a se culca

Wednesday, 22 June 2016, 19:50 Sursă: REALITATEA.NET

SÂNZIENELE 2016. Vrei să-ţi găseşti jumătatea, să te împaci cu iubitul tău ori să faci ca focul pasiunii între voi să ardă mai puternic, pentru totdeauna? Iată câteva obiceiuri străvechi care au efecte pozitive şi în vremuri moderne.

SÂNZIENELE 2016. Noaptea de Sânziene este cel mai potrivit moment din an pentru a recurge la practicile magice. Tradiţia spune că această noapte este una fermecată, deoarece se deschid porţile către tărâmul celălalt. Sânzienele aduc rod pământurilor, noroc, sănătate şi copii frumoşi femeilor căsătorite, alinare şi tămăduire celor bolnavi sau suferinzi. Însă aceste făpturi magice pot deveni rele şi duşmănoase precum Ielele sau Rusaliile, dacă nu le respecţi ziua sau dacă nu o sărbătoreşti aşa cum se cuvine.

SÂNZIENELE 2016. Îţi poţi visa ursitul

SÂNZIENELE 2016. Cu o zi înainte de Sânziene, după ce apune soarele, culege câteva flori de sânziene, pe care le pui sub pernă în noaptea cu pricina. Dacă în vis ţi se arată un bărbat faţă de care simţi o atracţie, înseamnă că acela îţi va fi ursitul, fiindcă, în aceste clipe magice, visele conţin frânturi din realitate. Dimineaţa, unge-ţi corpul cu roua culeasă în zori (numită şi apa de stele), deoarece se spune că sporeşte puterea de seducţie şi aduce noroc în dragoste.

(w500) În N

SÂNZIENELE 2016. În zonele urbane, s-a perpetuat un alt ritual de aflare a ursitului. Dacă vrei să afli numele celui cu care te vei mărita, umple un vas cu apă şi aprinde o lumânare roşie. Apoi, toarnă în vas 23 de picături de ceară de la lumânarea aprinsă şi aşteaptă să se strângă pe margine. Prima literă care se formează este iniţiala celui care urmează să-ţi fie alături o viaţă întreagă.

SÂNZIENELE 2016. Afli dacă e rost de căsătorie!

SÂNZIENELE 2016. Cunoscută şi sub numele de Sărbătoarea Iubirii, ziua de Sânziene îţi spune dacă te vei căsători sau nu în viitorul apropriat. În cazul în care vezi flori de sânziene încărcate de rouă, înseamnă că îţi este hărăzit ca anul acesta să-ţi uneşti destinele cu partenerul tău. Totodată, florile pot fi împletite în cunune în formă de cerc pentru a le arunca în ajunul Sânzienelor către acoperişul casei.

SÂNZIENELE 2016. Dacă a doua zi coroniţa nu a căzut de pe casă, înseamnă că persoana care a aruncat-o se va căsători curând.

DRĂGAICA 2016. Ce minuni au loc de SÂNZIENE. Ce NU este bine să faci: Obiceiuri și tradiții

SÂNZIENELE 2016. Scăldatul ritualic aduce dragostea vesnica

SÂNZIENELE 2016. Tradiţia mai spune că atunci când doi tineri se iubesc şi vor să nu se mai despartă în veci, trebuie să facă baie-n mare, în noaptea de Sânziene, şi dragostea lor va fi veşnică. De asemenea, scăldatul ritualic are rolul de a purifica persoana respectivă şi de a „spăla“ necazurile din acel an. Mulţi cred că scăldatul în apă atrage după sine bunăvoinţa Sfântului Ioan Botezătorul, acesta ajutându-te să-ţi îndeplineşti dorinţele.

SÂNZIENELE 2016. Secretul îndeplinirii dorințelor

Ai nevoie de o lumânare roz şi de o sticlă neîncepută cu ulei de măsline extravirgin. Aşază-te la masă, pune lumânarea în suportul ei şi concentrează-te asupra a ceea ce-ţi doreşti. Unge lumânarea cu puţin ulei de măsline, de la jumătate spre vârf şi apoi de la jumătate spre bază, în timp ce te gândeşti că o încarci de sentimente şi emoţii pozitive. Cu un obiect ascuţit încrustează în ceara lumânării dorinţa ta- spre exemplu „Să mă iubească partenerul meu“, „Să am o relaţie armonioasă“ etc. Aprinde lumânarea şi gândeşte-te profund la ceea ce-ţi doreşti până când a ars în întregime.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL