Coronavirus - România: 4761 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

În goana după nemurire, miliardarii ar putea distruge planeta

Sunday, 08 September 2019, 11:16 Sursă: REALITATEA.NET

Sean Parker, fondatorul Napster și unul dintre primii investitori Facebook, a spus la începutul lui 2019 că este de părere că ar trebui să ne temem de tehnologiile biologice și de editarea genetică. El crede că acestea din urmă ar putea prezenta un pericol pentru ordinea socială și cea economică.

„Mult prea mulți oameni îl ascultă pe prietenul nostru, Elon Musk, [care are] viziunea sa distopică de benzi-desenate a inteligenței artificiale care preia controlul asupra Pământului și înrobește umanitatea", a afirmat acesta.

„Nu cred că de asta ar trebui să ne îngrijorăm. Dezbaterea despre editarea genetică este singură dezbatere pe care nu o avem".

În susținerea acestor temeri, Food and Drug Administration din Statele Unite ale Americii a interzis orice experimente care implică editarea de embrioni umani. Problema mai mare acum e cu biohacking. 

De ce ar putea fi o problemă că oamenii cu bani visează să fie nemuritori

Biohackerii sunt oameni care vor să depășească limitările corpului uman. Credința asta face parte din transumanism. Asta presupune ca umanitatea să folosească tehnologia ca să evolueze – să nu mai depindă de moarte sau Pământ.

Un exemplu recent este al lui Dave Asprey, fondator Bulletproof Coffee. El are 45 de ani, dar crede că va trăi până la 180 de ani. Face tratament cu celule stem ca să-și întrețină corpul cât mai mult.

Francis Fukuyama, sociolog și un politolog american, a spus că vede treaba asta drept una dintre cele mai mari amenințări la adresa umanității. El crede că dacă biohackingul are succes, primii care vor profita vor fi miliardarii, ceea ce va adânci și mai mult diferența între clase. „Trebuie să ne gândim la implicații înainte să fie prea târziu”, a afirmat el.

Sursa


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL