În ce țară sunt impozitați, de fapt, banii obținuți de Uber în România

Thursday, 14 December 2017, 13:44, Sursă: REALITATEA.NET

Profitul obținut de Uber în România nu este impozitat la noi în țară, ci în Olanda, a susținut reprezentantul companiei de transport, Alexandra Corolea, la Realitatea Plus.

Adaugă părerea ta

”Toate veniturile prin aplicația Uber sunt impozitate. La fiecare cursă, 25% revin companiei Uber, bani care sunt impozitați în Olanda, unde este înrregistrată firma mamă. Restul rămân în economia locală. Asta e legislația UE, foarte multe companii de tehnologie fac așa. Dacă este bună sau rea, putem discuta”, a spus Alexandra Corolea.

Totodată, pentru a nu mai exista conflicte între taximetriști, autorități și Uber, compania de transport vrea ca serviciile sale să fie reglementate, dar nu cu legea deja existentă pentru taximetriști, ci cu una specială.

”Curtea Europeană de justiție trebuie să decidă dacă este o companie de transport sau de tehnologie. Dacă dumneavoastră aduceți pe piață niște servicii noi, bune. Cred că serviciul ar trebui reglementat diferit față de ce există pe piață. Noi credem că aceste servicii trebuie reglementate, cu niște condiții clare, la fel cum se întâmplă în alte țări”, a mai susținut Alexandra Corolea.