În cât timp plătește Facebook amenda record de 5 miliarde de dolari luată în America

Thursday, 25 July 2019, 21:21, Sursă: REALITATEA.NET

Comisia Comunicațiilor din America a stabilit că Facebook trebuie să plătească o amendă de 5 miliarde de dolari. Analiza care a dus la amenda fabuloasă a fost inițiată în 2018, după ce au ajuns online detalii despre scandalul Cambridge Analytica. 

Adaugă părerea ta

Amenda de cinci miliarde de dolari pentru Facebook este cea mai mare dată vreunei companii care a încălcat intimitatea clienților și e de aproape 20 de ori mai mare decât orice amendă dată pe criterii de intimitate sau securitatea datelor aplicată vreodată, în lume.

E și cea mai mare dată vreodată de Guvernul Statelor Unite ale Americii pentru orice încălcare a legii.

Legat de Cambridge Analytica, s-a dovedit că o companie independentă a putut colecta fără probleme datele personale a milioane de utilizatori de Facebook, fără consimțământul lor. Ulterior, acele informații private au fost folosite într-o serie de campanii publicitare care, în final, au influențat semnificativ rezultatelel alegerilor din SUA. Același lucru s-a întâmplat și în cazul votului pentru Brexit.

Pe 24 iulie, Facebook și-a anunțat și rezultatele financiare. La un calcul simplu, s-a aflat că plătește amenda cu câți bani câștigă în aproape o lună (27 de zile).

Câți bani face Facebook din miliardele de utilizatori? 

În ultimele trei luni, compania a avut: 16.886.000.000 dolari venituri totale (creștere 28% față de 2018). Rețeaua socială are 1,59 miliarde de utilizatori activi zilnic și 94% din venituri au fost generate de reclamele pe dispozitive mobile, acolo unde compania a băgat publicitate pe unde a putut.

După amenda de 5 miliarde de dolari, o altă consecință a negocierii dintre FTC și Facebook ține de un angajament din partea celei mai mari rețele sociale. Compania condusă de Mark Zuckerberg promite să implementeze măsuri mult mai deștepte pentru a proteja datele utilizatorilor, pe viitor.

Sursa