Coronavirus - România: 65177 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Implantarea telefonului direct în creier ar putea fi următorul pas SF în tehnologie

Friday, 23 August 2019, 10:06 Sursă: REALITATEA.NET

Potrivit oamenilor de știință, unul dintre cele mai importante lucruri pe care le deține o persoană este smartphone-ul său. Astfel, nu e de mirare că cei de la Forumul Economic Mondial, care are loc în Davos, Elveția, au ajuns la concluzia că smartphone-urile viitorului vor fi implantate în cap.

„Acum vine cea de-a două epocă a mașinăriei. Computerele și alte invenții fac pentru puterea mentală (dându-ne puterea de a înțelege și de a modifica mediile înconjurătoare) ceea ce motorul cu aburi și descendenții săi au făcut pentru puterea fizică", a declarat Erik Brynjolfsson, angajat din cadrul MIT.

Cum ar fi dacă am avea telefonul mobil implantat în cap?

Probabil că te-ai gândit la acest scenariu având în vedere gama largă de filme SF care se bazează pe această idee. Ei bine, acest lucru ar putea deveni realitate până în 2023, dacă este să ne luăm după predicțiile celor prezenți la Davos. Însă, bineînțeles inevitabil apar o serie de probleme, precum cele legate de reîncărcare sau de confidențialitate. Dar cu siguranță în sectorul medical telefoanele încorporate în creier i-ar ajuta pe medici să monitorizeze mult mai bine starea de sănătate a fiecăruia mult mai ușor.

Mai mult, până în anul 2026, una din zece mașini pe străzile din Statele Unite ar urma să fie autonomă. O știre recentă sugera că Ford și Google vor construi automobile autonome folosind tehnologia și sistemul de radar prin laser ale Google, în timp ce Ford, probabil, își va pune la dispoziție infrastructura și metodele de fabricație pentru noua serie de automobile.

Sursa


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL