Coronavirus - România: 182854 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Împăcarea nu va mai exclude răspunderea penală în familie. Lege adoptată de Parlament

Tuesday, 13 October 2020, 19:53 Sursă: realitatea.net

Autor: Irina Chirtoc

Proiectul de lege, adoptat cu 255 de voturi, implică modificarea Codului Penal în cazul infracţiunilor prevăzute la art.193  - ”Lovirea sau alte violenţe” şi la art.196 - ”Vătămarea corporală din culpă”.
Potrivit modificărilor, în cazul infracțiunilor săvârşite asupra unui membru de familie, acţiunea penală poate fi pusă în mişcare şi din oficiu, informează hotnews.

Legea, iniţiată de deputatul PNL Adriana Săftoiu, va fi trimisă președintelui Klaus Iohannis pentru promulgare.

Ce prevede Articolul 193 din Codul penal - ”Lovire sau alte violențe”:
(1) Lovirea sau orice acte de violenţă cauzatoare de suferinţe fizice se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
(2) Fapta prin care se produc leziuni traumatice sau este afectată sănătatea unei persoane, a cărei gravitate este evaluată prin zile de îngrijiri medicale de cel mult 90 de zile, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani sau cu amendă.
(3) Acţiunea penala se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.

Ce prevede Articolul 196 - ”Vătămarea corporală din culpă”:
(1) Fapta prevăzută în art. 193 alin. (2) săvârşită din culpă de către o persoană aflată sub influenţa băuturilor alcoolice ori a unei substanţe psihoactive sau în desfăşurarea unei activităţi ce constituie prin ea însăşi infracţiune se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.

 


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL