Coronavirus - România: 63762 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Imagini rare. Arsenie Boca îmbracat în haine de stradă! Cine i-a făcut fotografiile?

Saturday, 01 April 2017, 16:43 Sursă: REALITATEA.NET

Eliberat din închisoare, părintele Arsenie Boca se bucura de o popularitate mare în rândul credincioşilor. Identificat ca un potenţial pericol, i s-a interzis să mai poate haine preoţeşti începând cu anul 1959, până la moartea sa în 1989. Cu toate acestea, sunt puţine fotografii în care îl putem vedea pe Arsenie Boca îmbrăcat în civil.

Unele dintre aceste poze se află în dosarul de Securitate şi au fost făcute în 1962, scrie adevarul.ro. Arsenie Boca avea numele de cod "obiectivul Bratu" şi era urmărit constant de angajaţi ai statului. În perioada 21 august - 9 septembrie, în acel an, a fost urmărit zilnic prin Bucureşti.

(w500) <p><span>P

Iată ce a consemnat un agent în fişa lui: "La ora 17.20, Bratu a ieşit de acasă, având asupra să o servietă de culoare neagră şi a mers spre Strada Litovoi Voievod, sos. Armatei Sovietice şi din staţia ITB Teiul Doamnei s-a urcat în tramvaiul I, cls. II. A scos un bilet de 0,25 lei şi a ocupat loc pe partea stângă a vagonului, iar la staţia Bărăţiei Bratu a coborât din tramvai şi a mers pe Calea Moşilor, Bd. 1848, oprindu-se în faţa magazinului cu autoservire, unde întâmplător s-a întâlnit cu un individ (popă) cu care a discutat circa două minute, după care s-au despărţit".

 


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL