Coronavirus - România: 695153 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Imaginea lui Diego Maradona ar putea să apară pe bancnota de 1.000 de pesos. Propunerea unei senatoare din Argentina

Tuesday, 08 December 2020, 14:05 Sursă: Realitatea.net

Autor: Zbirnea Andrei

Ideea nu este doar de a aduce un omagiu celui mai important idol al nostru, dar şi de a ne gândi la chestiunea economică. Noi considerăm că atunci când turiştii vor veni aici, vor dori să plece către casă luând cu ei un 'Maradona''', a explicat Durango, citată de Agepres.

Diego Maradona, care a încetat din viaţă luna trecută, la vârsta de 60 ani, a marcat două dintre cele mai faimoase goluri ale sale în meciul cu Anglia, din sferturile de finală ale Cupei Mondiale 1986 (2-1). La primul dintre ele, el a introdus mingea cu mâna în poarta lui Peter Shilton, afirmând ulterior că a fost vorba de "Mâna lui Dumnezeu". Cel de-al doilea gol, considerat unul dintre cele mai frumoase din istoria fotbalului, a venit după o acţiune personală a lui Maradona, care a driblat tot ceea ce i-a ieşit în cale, înainte de a-l învinge din nou pe Shilton.

Unii argentinieni critică însă dorinţa de includere pe o hârtie oficială a guvernului a golului marcat cu mâna de Maradona, considerând că ar fi ca şi cum autorităţile ar aproba o ilegalitate.

Diego Maradona a evoluat de-a lungul carierei la echipe din Europa precum Napoli, Barcelona și Sevilla.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL