Coronavirus - România: 66631 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ikea va deschide primul său magazin din centrul unui oraş

Tuesday, 22 January 2019, 17:07 Sursă: REALITATEA.NET

Ikea este renumit pentru marile sale magazine cu o suprafaţă de peste 20.000 de metri pătraţi amplasate la marginea oraşelor. Însă grupul suedez a fost nevoit să îşi modifice modelul de business pe fondul creşterii concurenţei şi al preferinţei consumatorilor de a comanda mobilă online de acasă în loc să se deplaseze până la periferia oraşelor.

Franţa este a treia mare piaţă pentru Ikea, după cea din Germania şi SUA. În aceste condiţii, la data de 6 mai, grupul suedez va inaugura un nou magazin cu o suprafaţă de 5.400 de metri pătraţi care se va întinde pe două etaje pe Boulevard de la Madeleine, o zonă în apropierea Operei din Paris, care recent a fost afectată de protestele vestelor galbene. Acesta va fi primul magazin Ikea din centrul unui oraş, care nu va avea şi un depozit dar va oferi întreaga ofertă Ikea graţie vânzărilor online.

"Acest magazin a fost dezvoltat în ideea de a răspunde la aşteptărilor consumatorilor citadini", a subliniat într-un comunicat directorul Ikea France, Walter Kadnar.

Grupul suedez nu a dezvăluit cât a investit în noul său magazin din centrul Parisului, al 34-lea magazin Ikea din Franţa, şi nici care este cifra de afaceri sau gradul de frecventare preconizat. Ikea are 10.184 de angajaţi în Franţa, unde în anul fiscal 2017-2018 a realizat vânzări de 2,829 miliarde euro, în creştere cu 3% comparativ cu anul fiscal precedent.

Sursa: agerpres.ro


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL