IKEA retrage o lampă vândută în peste 2,5 milioane de exemplare, inclusiv în România. Motivul?

Tuesday, 18 August 2015, 22:05 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Motivul? In luna iulie a fost semnalat cazul unui baietel de 1 an si 7 luni din Austria, care s-a jucat cu lampa si a reusit sa desprinda capacul de plastic, ranindu-se la mana, se arata intr-un comunicat al companiei suedeze, citat de ziare.com.

Produsul a fost retras de la vanzare in aceeasi zi si a fost initiata o investigatie interna. In urma acestei sesizari, au fost testate 600 de lampi din loturi diferite: capacul niciuneia dintre lampile testate nu s-a putut desprinde cu mana de catre persoane adulte, sustin cei de la IKEA.

"Testele au aratat ca capacul lampii poate fi separat de conectorul pentru priza doar printr-o lovitura de ciocan care distruge si lampa. Procesul de productie include o procedura prin care capacul si conectorul pentru priza sunt sudate impreuna. Concluzia testelor indica o eroare umana singulara, produsa in timpul asamblarii de catre furnizor. Pentru ca nu putem garanta ca aceeasi eroare umana nu s-a repetat si in cazul altor produse, compania IKEA a hotarat rechemarea lampilor Patrull cu senzori puse pana acum in vanzare in lume", se arata in comunicat.

Lampa este produsa in China si a fost vanduta in magazinele din Europa si America de Nord din anul 2013, in aproximativ 2.588.000 de unitati. IKEA precizeaza ca nu a existat nicio alta sesizare legata de aceste produse, nicaieri in lume.

Magazinul din Bucuresti a vandut 12.430 lampi cu senzori Patrull, la pretul de 24,99 lei, in perioada 2013 - 2015.

Adaugă părerea ta
Alte articole din: SOCIAL