Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Horia Georgescu a demisionat de la șefia ANI

Tuesday, 17 March 2015, 08:33 Sursă: REALITATEA.NET

"Domnul Horia Georgescu a înţeles să îşi dea demisia din funcţia de preşedinte ANI pentru a nu prejudicia în niciun fel imaginea acestei instituţii. Această decizie a luat-o aseară, urmează ca astăzi să o depunem la Senat pentru a lua act de această demisie. Nu este supusă niciunei aprobări, trebuie doar înregistrată şi Senatul va lua act. Intră în vigoare din momentul în care va fi înregistrată la Senat. E o demisie de onoare care, din punctul meu de vedere reprezintă un gest onorabil pentru o persoană cu rangul domniei sale aflat într o postură cum este cea din momentul de faţă", a declarat avocata Eliza Ene Corbeanu, în exclusivitate la DIMINEAŢA DE ŞTIRI.

Șeful ANI, Horia Georgescu, a fost reținut luni de procurorii DNA pentru trei infracțiuni de abuz în serviciu, cu consecințe deosebit de grave, dacă funcționarul public a obținut un folos necuvenit pentru sine sau pentru altul, fapte comise în calitate de membru al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din ANRP, prejudiciul în dosar ridicându-se la 75 milioane euro.

Georgescu va fi prezentat marți la Înalta Curte de Casație și Justiție cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Potrivit DNA, în ianuarie 2015, Guvernul României — Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților a sesizat Direcția Națională Anticorupție cu privire la faptul că, în perioada 2008 — 2009, rapoartele de evaluare a imobilelor pentru care s-au acordat despăgubiri conform Legii 247/ 2005 nu au respectat cerințele Standardelor Internaționale de Evaluare cu privire la estimarea valorii de piață a imobilelor.

"Concret, în perioada respectivă, Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților, din care făcea parte și inculpatul Georgescu Horia, a aprobat rapoartele de evaluare, întocmite de experții evaluatori, corespunzătoare unui număr de 3 dosare, cu nerespectarea Standardelor Internaționale de Evaluare, a dispozițiilor Legii nr. 247/ 2005 privind reforma în domeniile proprietății și justiției, precum și unele măsuri adiacente, în care imobilele pentru care se solicitau despăgubiri fuseseră supraevaluate. Valoarea totală la care au fost evaluate imobilele supuse despăgubirii s-a ridicat, conform experților evaluatori, la suma de 129.709.168 euro, (467.448.907 lei)", arată DNA.

 


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL