Coronavirus - România: 34226 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Hipermarket din România, AMENDAT pentru că vindea carne de porc "din viitor". Ce înseamnă asta

Thursday, 20 April 2017, 18:11 Sursă: REALITATEA.NET

Un cumpărător din Arad a mers miercuri seara la cumpărături la un hipermarket din oraș, de unde a cumpărat, printre altele, o caserolă cu cotlet de porc din rasa Marele Alb, iar la ieșirea din magazin, bărbatul a constat că a cumpărat carne „din viitor”.

Deși produsul fusese cumpărat în 19 aprilie, pe etichetă scria că a fost ambalat în data de 20 de aprilie, scrie Mediafax.

Reprezentații magazinului au vrut să îi înapoieze banii, dar bărbatul a preferat să păstreze bonul și produsul, ca dovadă a acestui fapt, reclamat la Protecția Consumatorilor.

Inspectorii de la Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor din Arad (CJPC din Arad) au mers în control la magazin, unde au aplicat o amendă de 5.000 lei pentru pentru că unitatea a folosit practici comerciale incorecte.

„Comisarii CJPC Arad au efectuat un control la operatorul economic care a comercializat produsul. S-a constatat că operatorul economic a folosit practici comerciale incorecte și a fost amendat cu 5.000 de lei. Ambalarea se face, de fapt, de către operatorul economic care a comercializat produsul și pe etichetă a apărut o dată de viitor, cum ar fi pentru mâine. Operatorul economic și-a recunoscut vina și a motivat faptul că lucrătorul comercial a greșit în momentul când a făcut eticheta", a declarat, astăzi, pentru Mediafax comisarul șef al Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Arad, Gheorghe Iancu.

În timpul controlului nu au mai fost descoperit alte probleme.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL