Coronavirus - România: 28582 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Hibridul perfect: o bicicletă care spală rufe în timp ce o folosești

Wednesday, 31 July 2019, 17:13 Sursă: REALITATEA.NET

Bicicleta care ne ajută să ne îmbunătățim condiția fizică și să spălăm și haine în același timp, se numește BiWa, de la Bike Washing Machine, și a fost inventată de studenţii Universităţii Naţionalităţilor din Dalian, China.

Cum funcționează mai exact bicicleta de spălat rufe

Prin pedalare se accelerează ritmul containerului cilindric şi este produsă şi electricitatea necesară pentru afişajul de pe ecran. Surplusul de electricitate este depozitat pentru o viitoare utilizare în baterie.

„Bicicleta - maşină de spălat combină o bicicletă fixă şi o maşină de spălat, puteţi exersa şi în acelaşi timp spăla hainele," se arată în descrierea modelului. „Când pedalaţi această bicicletă, mişcarea prin pedalare cauzează rotirea containerului cilindric, în acelaşi timp, electricitatea superfluă este generată, electricitate ce poate fi folosită pentru funcţionarea ecranului sau depozitată pentru folosirea viitoare."

Cu alte cuvinte, poți pedala chiar și dacă nu ai nimic de spălat, deoarece energia stocată poate fi folosită ulterior. Astfel, spălatul rufelor nu ar mai trebui să mai fie o corvoadă, ci un joc și o sursă de ambiție. În plus, bicicleta te ajută să faci economie de energie electrică, în timp ce slăbești.

Momentan, Bike Washing Machine nu a ajuns pe piață, dar sunt șanse destul de mari ca acest lucru să se întâmple. Creația studenților de la Universitatea Dalian Nationalities din China îți învârte tamburul cu haine, în timp ce tu pedalezi. Același gest de a pedala alimentează cu energie electrică un mic ecran care te ajută să vezi progresul ciclului de spălare.

Sursa


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL