Coronavirus - România: 18791 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Hăineală: CSM a luat atitudine, am demonstrat că ne putem face datoria indiferent de presiune

Monday, 06 January 2014, 14:03 Sursă: Mediafax

Şedinţa Plenului Consiliului Superior al Magistraturii, la care participă şi preşedintele Traian Băsescu, a început cu prezentarea raportului de activitate din 2013 al instituţiei, de către procurorul Oana Schmidt Hăineală, care îşi încheie mandatul de un an la conducerea CSM.

Oana Schmidt Hăineală a spus că, în ultimii doi ani, Consiliul a fost pus foarte des în postura de a-şi exercita principalul rol constituţional, acela de garant al independenţei justiţiei.

"CSM a luat atitudine ori de câte ori a fost periclitată sau afectată independenţa justiţiei şi cred că, în final, toate încercările prin care instituţia a trecut au avut un rol benefic, pentru că ne-au oferit ocazia să demonstrăm şi să ne demonstrăm că rezistăm la seisme de magnitutidine ridicată şi ne putem face datoria indiferent de presiune", a mai spus Oana Schmidt Hăineală.

Preşedintele CSM a adăugat că procurorii au demonstrat că îşi pot asuma conducerea forului magistraţilor şi că se regăsesc pe deplin în statutul de magistraţi.

"Eu consider că noi procurorii am demonstrat că ne putem asuma conducerea forului magistraţilor şi am demonstrat încă o dată în plus şi prin această modalitate faptul că suntem şi ne regăsim pe deplin în statutul de magistraţi", a spus Oana Schmidt Hăineală, care a condus CSM din ianuarie 2013.

La şedinţa de luni a Plenului CSM urmează să fie aleasă noua conducere a CSM.

Preşedintele Traian Băsescu a apreciat, luni, înaintea şedinţei Plenului Consiliului, că este "o lacună a legii" faptul că în fiecare an trebuie făcute alegeri pentru şefia CSM, el spunând totodată că nu este îngrijorat că alegerile de astăzi de la CSM vor schimba trendul în justiţie.Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL