Coronavirus - România: 28582 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Guverul francez cere Renault să nu-și mai dezvolte fabricile din străinătate

Sunday, 24 May 2020, 16:20 Sursă: realitatea.net

Ministrul francez al Economiei, Bruno Le Maire, a avertizat într-un interviu publicat vineri în cotidianul Le Figaro că grupul Renault se luptă să supravieţuiască în contextul crizei coronavirusului, adăugând însă că producătorul auto trebuie să îşi asume unele angajamente cu privire la menţinerea în Franţa a celor mai avansate activităţi tehnologice, potrivit Agerpres.

"Cu privire la gravitatea crizei precum şi cu privire la situaţia companiilor, eu voi continua să spun adevărul: Renault se luptă să supravieţuiască", a răspuns Bruno Le Maire.

Oficialul a precizat însă că nu a semnat încă împrumutul garantat de stat în valoare de cinci miliarde de euro solicitat de Renault. "Continuăm discuţiile în cadrul planului de sprijinire a industriei auto. Cerem producătorilor să îşi asume angajamente în trei direcţii: vehiculele electrice, respectarea sub-contractanţilor şi menţinerea în Franţa a celor mai avansate activităţi tehnologice", a subliniat ministrul francez al Economiei.

Potrivit presei, Renault intenţionează să închidă mai multe uzine din Franţa, în cadrul unui vast plan de economii care ar urma să fie anunţat săptămâna viitoare.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL