Cozmin Guşă: Vom deveni comicii Europei, odată cu preluarea preşedinţiei UE

Thursday, 10 January 2019, 13:04 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Preluarea preşedinţiei rotative a Consiliului Europei ne va pune, în scurt timp, în poziția de comici ai Europei, pentru că oficialii europeni vor realiza cât de incopetent este guvernul reprezentat de Viorica Dăncilă şi condus din umbră de Liviu Dragnea, a declarat consultantul politic Cozmin Guşă, într-o intervenţie la Realitatea TV. Nici preşedintele Klaus Iohannis nu este străin de această situaţie degradantă pentru că n-a împiedicat ascensiunea Vioricăi Dăncilă.  

"În urmă cu mai bine de o lună, când devense clar că Vasilica Dăncilă nu va mai fi schimbată din fruntea guvernului, spuneam că ne pregătim de o "fake presidency" a Uniunii Europene. Acum mai pot aduga epitete, vom devei comicii Europei, după ce presa europeană se va prinde cât de incompetentă este echipa politică a României, de la o mirare iniţială va urma, probabil, o revoltă şi apoi, prin februarie-martie, la nivelul opiniei publice din UE se va râde de România cu poftă. După ce ne-am bătut joc de Centenar, 2018 a fost, practic, cel mai negru an de după 1989, din punct de vedere politic şi cultural, acum vom ajunge comicii Europei, într-un registru comico-tragic", a afirmat Cozmin Guşă. 

Consultantul politică a comentat, extrem de acid, şi comportamentul principalilor actori politici, Klaus Iohannis şi Liviu Dragnea, de-a lungul zilei de 10 ianuarie, zi în care liderii europeni au venit la Bucureşti pentru a participa la ceremonia de preluare a preşedinţiei rotative. 

"Dacă Liviu Dragnea este nesimţit, aşa cum ne-am aştepta de la un şef al baronilor din România, şi Klaus Iohannis face fiţe, pentru că indiferent cât de calamitat este mediul politic la vârf, nu ai voie să laşi sub semnul îndoielii calitatea ta de gazdă, mai ales după ce, în decembrie, Iohannis s-a grăbit să-i asigure pe liderii europeni că, în ciuda problemelor interne, România va administra această preşedinţie corespunzător. Iohannis şi-a dovedit amatorismul politic pentru că a făcut şi această afirmaţie şi pentru că nu a folosit oportunităţile clare din toamna anului trecut pentru descăunarea Vioricăi Dăncilă. A făcut un joc în propriul interes. Platic, prin comparaţie cu echipa de analfabeţi funcţionali Viorica şi Dragnea, Iohannis a încercat să pară, prin comparaţie, cea mai grasă scroafă din coteţ", a mai comentat Guşă.

Dragnea trece de la Daddy la Romeo-Romică

Din păcate, acest joc va avea efecte negative, în primulu rând asupra ţării, dar şi a celor care-şi imaginează că au de câştigat. "Klaus Iohannis va avea probleme, pentru că în cazul Vioricăi Vasilica nu ne putem aştepa la un viitor politic îndelungat. Cât despre Dragnea, în 2019 şi-a propus să joace la nivelul tabloidelor, nu va mai fi Daddy, ci Romeo sau Romică, cum s-ar traduce mai bine pe la Teleorman, care se pregăteşte să-şi asigure un statut de proaspăt căsătorit, în mintea lui crede că va cuceri categoria de români are nu sunt interesaţi de politică, ci mai mult de cancanuri", mai spune Gușă.

Cozmin Guşă speră totuşi că, dincolo de acest spectacol politic ridicol şi hilar, românii care cred în valorile europene să înţeleagă că partea bună a Europei, UE, s-a construit prin precizie şi predictibiliate şi că aceasta ar trebuie să fie şi calea spre care să se îndrepte şi România. Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri